Superstiţii legate de anotimpuri

3686

Anotimpurile simbolizează reînceperea perpetuă sau reîntoarcerea. Sunt vitale pentru evoluţia planetei şi pentru tranziţie. Fiecare anotimp este consacrat unui zeu şi are o culoare drept simbol.

Primăvara este consacrată lui Hermes, mesagerul zeilor. Culoarea sa este verdele, simbolul tandreţii. Vara este consacrată lui Apollo, zeul solar şi al luminii. După cum bine ai ghicit, culoarea sa este galbenul. Toamna este consacrată zeului Dionysos, zeul vegetaţiei şi al vinului. Culoarea sa este roşul. Iarna este consacrată lui Hefaistos, zeul Focului şi al metalelor. Culoarea sa este albul.

Conform unei credinţe populare, după o iarnă caldă urmează o iarnă rece şi grea, după o vara secetoasă urmează o vara ploioasă şi invers. O credinţă americană spune dacă o iarnă este caldă şi dacă vara care o urmează este tot caldă, atunci sfârşitul lumii este aproape.

Conform unei superstiţii, zăpada în mijlocul primăverii anunţă zăpadă toamna. Dacă zăpada cade pe frunze primăvara, toamna se va întâmpla cu siguranţă acelaşi lucru.

Dacă primăvara se lasă aşteptată, la fel va fi şi în cazul toamnei, vara va fi lungă iar toamna va veni mai târziu. Americanii cred cu tărie în superstiţia o tornadă primăvara anunţă o vara umedă. Ploile abundente vara şi toamna anunţă o iarnă grea.

Dacă o persoană are febra într-o toamna blândă din punct de vedere al temperaturilor, acest lucru nu este de bun augur, este semnul morţii care se apropie.

În cazul în care toamna zborul păsărilor este unul lin atunci următoarele trei luni vor fi frumoase. Dacă zborul este unul haotic atunci ne putem aştepta la o toamnă grea, cu ploi abundente şi inundaţii.

Dacă grădina ta este vizitată de iepuri toamna atunci iarna ce urmează va fi una deosebit de geroasă şi lungă. Tot o superstiţie legată de toamnă: dacă vrăbiuţele cânta des atunci vom avea parte de o toamnă ploioasă şi lungă.

LĂSAȚI UN MESAJ