Numeroasele superstitii legate de sarbatoarea Craciunului

1169

Numeroase superstitii sunt legate de perioada Craciunului. Superstitii fericite si nefericite in functie de caz, dar toate sunt interesante si legate de feeria celei mai iubite sarbatori din an.

In 24 decembrie. Intreaga zi de 24 decembrie se spune ca este favorabila vrajitoarelor. Nu trebuie deci sa iti imprumuti obiectele din casa si ar fi de preferat sa nu primesti seara in casa o persoana care nu apartine familiei, vei evita astfel orce tip de nefericire sau rautate.

Cei care rostesc de foarte multe ori « Ave Maria » in timpul acestei zile, in timpul ocupatiilot lor, vor obtine cea mai speciala gratie.

Celebra prajitura Buturuga de Craciun trebuie sa fie aprinsa cu o bucata de carbune ce a ramas de la prajitura de anul trecut. Astfel, niciun spirit rau nu va intra in casa. Resturile de prajitura sunt cele care poarta noroc si sunt o protectie contra focului. Carbunele se mai aseza in vin sau in apa si se dadea pasarilor din curte sa se bea pentru a le proteja de pasarile de prada.

La miezul noptii se spune ca se mai intampla si niste lucruri mai ciudate. Animalele se pun in genunchi si incep sa vorbeasca limba oamenilor. Arborii fructiferi se umplu de flori. Alunii se impodobesc cu ramuri de aur. Daca le tai iti vei asigura o bogatie eterna. Daca dai de o gaura intr-un cimitir la miezul noptii, se spune ca vei gasi foarte mult aur.

Lumanarile de Craciun trebuie sa arda pana in dimineata Craciunului si nu trebuie sa fie deplasate pana nu s-au stins.

Daca vei manca un mar in Ajunul Craciunului, iti vei asigura sanatatea pentru noul an ce vine. Se spune ca daca te saruti sub vasc acest lucru devine o promisiune de casatorie pentru cei doi indragostiti.

Daca tai o ramura dintr-un arbore fructifer intre ora 11 si miezul noptii si daca o pui in apa, se spune ca aceasta va inflori in urmatoarele 30 de zile.

Se spune ca la miezul noptii albinele se agita la ele in stup, ca apa izvoarelor se transforma in vin si ca cel care o bea va fi santos intregul an.

De Craciun. Un copil nascut in aceasta zi va avea un viitor foarte promitator. Se va bucura intreaga viata de fericire si de noroc.

Un vizitator din ziua de Craciun trebuie sa se aseze mereu. In caz contrar, un membru al familiei ar putea pieri in anul ce vine.

Se spune ca daca vei canta colinde in orice alta perioada in afara Craciunului, vei avea mare ghinion. In Grecia, unele persoane isi dau foc la vechii pantofi pentru a nu fi urmarite de ghinon in noul an ce vine. Nu est bine de asemenea sa te ridici de la slujba de la miezul noptii.

Craciunul vine deci pe langa cadouri cu foarte multe superstitii si credinte. Mai ales de miezul noptii, o ora fatidica pentru orice persoana care crede foarte mult in superstitii. Se spune ca in aceasta perioada umbrele noptii sunt cele care domina.

LĂSAȚI UN MESAJ