Ziua de Miercuri şi superstiţiile sale

4311

Miercuri, ziua din mijlocul săptămânii, este dedicată zeului şi planetei Mercur. « Miercuri » vine din latinescul Mercurii Dies, ziua lui Mercur. Mercur este cea mai apropiată planetă de Soare şi cea mai puţin masivă din sistemul solar. În egală măsură, Mercur este zeul roman al comerţului, al hoţilor şi al călătoriilor. Este mesagerul zeilor. Este asociată lui Hermes, zeul grec.

În Occident, ziua de Miercuri este una fastă pentru a duce la bun sfârşit un proiect sau pentru a face o călătorie. Pentru americani, ziua de Miercuri este considerată cea mai bună zi a săptămânii. Persanii se temeau de ultima zi de Miercuri din luna februarie. Aceasta este denumită Miercurea Plângerii. Englezii recomandă căsătoria într-o zi de Miercuri, o zi excelentă pentru o astfel de ceremonie.

Ziua de Miercuri plasează cumpărările şi vânzările sub cele mai bune auspicii. Este bine începi un tratament medical într-o zi de Miercuri, vizitezi cabinetul unui medic Miercurea sau îţi deschizi o afacere în această zi.

De asemenea, ar fi bine ca scrisorile fie redactate într-o zi de Miercuri şi te ocupi de hârtiile administrative tot într-o zi de Miercuri. Un copil născut într-o zi de Miercuri riscă cunoască tristeţea de-a lungul vieţii, nefericirea şi amărăciunea. O femeie căreia îi vine menstruaţia într-o zi de Miercuri se poate aştepta la dureri mari.

Musulmanii consideră ziua de Miercuri o zi excelentă deoarece în această zi Dumnezeu a creat Lumina. Conform unei credinţe evreieşti, ziua de Miercuri este mereu însorită (ziua naşterii lui Iov).

Ştiai unele persoane consideră ziua de Miercuri ziua în care vrăjitoarele şi hoţii se odihnesc ? Conform superstiţiilor, într-o zi de Miercuri nu este recomandat faci cumpărături, îţi tăi unghiile, mişti din loc o trusa de scule sau porţi mănuşi.

LĂSAȚI UN MESAJ