Misterul masacrului Ordinului Templului Solar

670

Pe data de 4 octombrie 1994 cinci persoane sunt găsite fără suflare într-o casă din Morin Heights (Canada): trei victime, printre care un bebeluş, au fost înjunghiate iar celelalte două se pare s-au sinucis. La scurt timp, casa a fost incendiată cu ajutorul unui dispozitiv acţionat de un apel telefonic.

A două zi dimineaţă, 48 de victime, din care nouă originare din Quebec (Canada), sunt descoperite în două locuri cuprinse de un incendiu devastator, la Cheiry şi Grange-sur-Salvan în Elveţia. Printre victime se numără şi Luc Jouret şi Joseph Di Mambro, fondatorii Ordinului Templului Solar. Această sectă apocaliptică slăvea, printre altele, tranzitul sufletelor spre o altă planetă în urma sinuciderii în masă.

În cursul anilor următori, două alte massacre au avut loc, primul făcând 16 victime în decembrie 1995 la Saint-Pierre-de–Cherennes, în Franţa şi ultimul, la Saint-Casimir în martie 1997 provocând moartea a cinci persoane. De ce luna martie? Deoarece este o lună a anului ce reprezintă pentru un număr mare de religii din Antichitate începutul anului şi renaşterea naturii. În aceiaşi lună, a fost ars Jacques de Molay, Marele Maestru Templier.

Ţinta finală a acestui Ordin nu a fost – aşa cum s-a spus- acapararea puterii sau banul. Aceştia aveau un scop imaterial şi ocult, metodele inventate de ei în diferitele locuri din lume rămân magice. Arma, azvârlită în văzduh, s-a întors ca un bumerang asupra celor care o mânuiau.

Sinucideri sau asasinate în masă? În cazul tuturor masacrelor, apare evident faptul membrii Ordinului nu s-au sinucis cu toţii. Unele victime purtau saci din plastic pe cap, alţii au fost drogaţi, otrăviţi sau împuşcaţi. Prin urmare, era vorba de asasinate urmate de sinuciderea asasinilor. În următorii ani, membrii familiilor victimelor au cerut redeschiderea anchetei de mai multe ori însă misterul încă nu a fost elucidat.

LĂSAȚI UN MESAJ