Cele mai misterioase locuri din lume

1044

În diferite colţuri din lume au fost descoperite de-a lungul vremii fenomene şi locuri ciudate, majoritatea având în spate o poveste stranie, în timp ce altele nu pot fi explicate nici în ziua de azi.

Triunghiul Bermudelor este o zonă din Oceanul Atlantic, teatrul unui număr mare de dispariţii misterioase, nave şi avioane. Numeroase sunt teoriile care încearcă explice acest fenomen.

Descoperite în 1926, în Peru, geoglifele din Nazca reprezintă o serie de figure trasate pe sol (geoglife), adesea figurative, uneori lungi de câţiva kilometri, situate în deşert.

Stonehenge, al cărui nume înseamnă « pietre suspendate », este un mare instrument megalitic compus dintr-un ansamblu de structuri circulare concentrate, ridicat între anii 2800-1100, începând din neolitic până în epoca bronzului. Este situat la 13 kilometri distanţă de Salisbury.

Supranumit Bermudele din China, pădurea de bambus din Hei Zhu Gou ascunde o mulţime de mistere. Populaţia locală a denumit-o « teribila vale a morţii ». Circulă o mulţime de legende în jurul acestui loc misterios. S-a găsit urme despre care se presupune aparţin oamenilor primtivi şi scheletul unei păsări imense care avea aripi de un metru lungime şi un cap imens.

Peşterile Batu reprezintă un ansamblu format din trei grote principale situate pe o colină realizată din calcar, la 10 kilometri distanţă nord de Kuala Lumpur, Malaezia. Aceste cavităţi, amenajate sub formă de templu, drept omagiu adus zeului Karttikeya constituie cel mai mare sanctuar hindus.

Zona del Silencio. Zona Liniştii, situată în Spania, este o zona deşertică situată în partea de nord a Mexicului, la Bolson de Mapimi. A fost remarcată pentru prima dată în anii 1930 de către Francisco Sarabia, un pilot mexican care a pretins radioul său a încetat funcţioneze în mod misterios.

În 1996, o misterioasă poartă, sculptată în stâncă a fost descoperită în regiunea Hayu Marca, în Peru. Poarta Zeilor sau Poarta Spiritelor cum este supranumită, pare sculptată direct în stâncă şi măsoară exact şapte metri înălţime.

LĂSAȚI UN MESAJ