Zona 51, o bază extraterestră?

3782

Zona 51 este o arie geografică din Nevada, Statele Unite ale Americii, cunoscută şi sub numele de Dreamland, Watertown, Groom Lake, Neverland…unde se află o bază militară secretă care testează printre altele aparate experimentale. Accesul în apropierea bazei este încă restricţionat.

Acest loc secret este, în realitate, o zona militară, activitatea din interiorul bazei fiind păstrată secretă. Prin anii 50-60 numeroşi cetăţeni americani au semnalat apariţia unor OZN-uri, ce aveau o legătură directă cu activitatea desfăşurată în Zona 51. Conform legendei, în această bucată de deşert atent păzită de numeroşi militari aveau loc numeroase experimente UFO. Extratereştrii erau selecţionaţi pentru a fi studiaţi. Ceea ce ştim sigur este în Zona 51 au fost experimentate o serie de arme SF.

Guvernul american recunoste existenţa complexului Groom Lake însă nu se pronunţă asupra activităţilor desfăşurate aici. Zona care înconjoară lacul Groom este cunoscută pentru faptul nu permite traficul aerian şi civil. Până şi piloţii din armată sunt admonestaţi dacă îndrăznesc se aventureze în spaţiul aerian ce înconjoară zona Groom Lake.

Securitatea la sol a perimetrului este asigurată de paznici în unifiormă angajaţi de firma EG&G, care patrulează cu camionetele. Chiar dacă paznicii sunt înarmaţi până în dinţi şi au primit autorizaţia de a folosi armele când este nevoie, niciun incident violent nu a fost raportat până în prezent.

Zona 51 nu apare pe nicio hartă oficială a guvernului american. Înainte de a le face publice, imaginile captate de satelitul Corona în anii 1960 au fost alterate. În urma cererilor numeroase de a avea acces la aceste informaţii, guvernul a susţinut imaginile au fost distruse.

În afară de teoria legată de OZN-uri, mai există şi alte supoziţii cu privire la Zona 51. Se spune aici se testează arme energetice, meteorologice, ba chiar tehnologia de călătorit în timp şi teleportare.

LĂSAȚI UN MESAJ