Misteriosul triunghi al Bermudelor

3693

Triughiul Bermudelor este considerat cel mai periculos loc pentru navigare şi aviaţie, numeroase fiind vapoarele şi avioanele care au dispărut fără urmă. Care este cauza acestor dispariţii misterioase?

Cu toţii am auzit vorbindu-se de misteriosul triunghi al Bermudelor. Acest loc misterios, martorul dispariţiei numeroaselor ambarcaţiuni şi avioane. Cu toate acestea, triunghiul Bermudelor este văzut de specialişti ca o legendă iar dispariţiile, întâmplări tragice însă explicabile.

Considerat de mulţi unul din cele mai periculoase locuri pentru navigare şi aviaţie, triunghiul Bermudelor alimentează de mai multă vreme fanteziile unui număr mare de persoane. Cum se explică dispariţiile din această zonă?

Cunoscut şi sub denumirea de Triunghiul Diavolului, această zona este destul de vag delimitată, se ştie doar este situată în vestul Oceanului Atlantic. Este cuprins între Florida, Puerto Rico şi Insula Bermuda, formând un triunghi imaginar. Oficial, Triunghiul Bermudelor nu a fost recunoscut de Marina Militară din America. Conform rapoartelor, peste 100 de vapoare şi avioane au dispărut în această zona, peste 1000 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Cu toate acestea, Triunghiul Bermudelor rămâne cea mai traversată zona din lume, sute de nave o traversează zi de zi, înspre şi dinspre portul Florida şi alte destinaţii. În plus, zona este traversată şi de avioane de pasageri, private şi comerciale. Un incident cunoscut este cel al Zborului 19. O întreagă flota de avioane de bombardament americane au dispărut în această zona în anul 1945.

Un alt mister cunoscut din zona şi totodată cea mai mare pierdere a marinei americane a avut loc în 1918, odată cu dispariţia USS Cyclops. Acesta vapor transporta 309 marinari. Chiar dacă au pornit la drum în cele mai bune condiţii meteorologice, singurul mesaj care s-a recepţionat a fost cel în care se preciza totul este în regulă. Cu toate acestea, vaporul nu a mai fost văzut, nici găsit niciodată.

Specialiştii au încercat elucideze acest mister evocând fluctuaţia câmpului magnetic susţinând nordul magnetic nu este identic cu cel geografic.

LĂSAȚI UN MESAJ