Superstiţii legate de nuntă. Crezi în ele?

902

Dacă urmează te căsătoreşti, am cules pentru tine cele mai cunoscute superstiţii legate de nuntă. Deci viitoare mirese sau viitori miri, sunteţi superstiţioşi sau nu?

Cu siguranţă toate nunţile se celebrează în funcţie de culturi, de religii, dar un lucru este sigur. Există unele tradiţii şi ritualuri care atrag norocul şi bucuria. Deci ar trebui profiţi de ele într-o astfel de zi.

Mirele nu trebuie îşi vadă mireasa înainte de ceremonie. Este o tradiţie care vine din negura timpului, de pe vremea când familiile stabileau cine cu cine se căsătorească. Mirele nu putea deci îşi vadă mireasa pentru a nu se răzgândi în ultimul moment.

Cravata unui mire trebuie fie dreaptă. În caz contrar, se spune va fi infidel. O superstiţie născută din anecdotăse vede dacă un mire a făcut sau nu ceva după cravata sa mototolită.

O ploaie de orez la ieşirea din biserică. Un ritual pentru noroc şi pentru fertilitate. De-a lungul anilor orezul a fost înlocuit şi de bule de săpun, de confetti sau de petale de trandafiri.

O mireasă nu trebuie poarte perle. Şi asta deoarece ne duc cu gândul la lacrimi. Şi nimeni nu vrea verse lacrimi în mariajul său.

Ceva nou, ceva vechi, ceva împrumutat şi ceva albastru. Un obicei care datează din Evul Mediu şi care spune dacă porţi ceva nou vei avea noroc, ceva vechi aminteşte de viaţa miresei de dinainte, ceva împrumutat înseamnă încredere şi prietenie şi ceva albastru garantează fidelitatea dintre soţi.

Zgomot şi muzică. Spirite rele. În numeroase ţări se formează un cortegiu în spatele mirilor de la ieşirea din biserica şi până la locul recepţiei. În această vreme trebuie abuzaţi de claxoane, de aplauze şi faceţi cât mai mult zgomot. Soarta rea şi spiritele rele vor dispărea astfel.

Luni, Da, Marţi Nu, Vineri Da. În Evul Mediu ziua de luni este asociată cu fertilitatea. Zilele de vineri sunt dedicate zeiţei iubirii, şi a frumuseţii. Aceste zile poartă deci noroc. Dar o zi de marţi poate poarte ghinion.

Păşeşte cu dreptul înspre altar pentru a începe cât mai bine o nouă viaţă. Un lucru care garantează o viaţă fără probleme şi plină de fericire.

Alte superstiţii.
dacă mirii primesc lavandă se spune vor avea şapte ani de fericire.
– voalul este cel care alungă spiritele rele.

Superstiţii în funcţie de luna în care te căsătoreşti.
Ianuarie mireasa va fi văduva de tânăra.
Februarie – un risc de trădare comună.
Martie – doi solitari care nu se vor întâlni niciodată.
Aprilie soţii vor trăi foarte mult timp împreună şi vor muri foarte bătrâni.
Mai luna mai este considerată fiind luna morţii.
Iuniecea mai favorabilă lună, deoarece Junos îi ajta traisca fericiţi.
Iulie – regretele se vor instala repede.
Augustsoţii vor fi înconjuraţi de prieteni fideli.
Septembrie – o viaţă liniştită şi senină.
Octombrie – probleme financiare.
Noiembrie – o căsnicie plasată sub semnul norocului.
Decembrie – o iubire care va înflori până la sfârşit.

LĂSAȚI UN MESAJ