Cele mai răspândite superstiţii legate de animale

4224

Ştiai există foarte multe superstiţii legate de animale? Acestea sunt legate de foarte multe credinţe şi superstiţii în întreaga lume. Unele au un rol protector, altele au un rol de inamici.

Iată cele mai răspândite superstiţii legate de animale.

– albinele care se grupează în jurul unui copac anunţă o moarte în familie.

– un ochi de privighetoare purtat în secret învelit în piele de lup te va face fii irezisitibil şi cel mai fermecător.

superstiţiile legate de măgari sunt cele mai răspândite. Se spune dacă te urci pe un măgar vei rămâne steril. Plămânii de măgar pot vindeca veninul de şarpe, un cadavru de măgar este un semn bun sau se spune despre ei diavolul nu poate îi călărească sau îi posede.

păianjenii trebuie fie mereu omorâţi cu piciorul drept şi niciodată dimineaţa. Dacă găseşti printre haine un păianjen vei castiga bani. Pânza de păianjen este cea care poate opri hemoragiile. Dacă vezi un păianjen care coboară pe firul său înseamnă vei avea noroc.

– liliecii sunt văzut de cei care sunt creştini o manifestare a impurităţii. În Asia cel care poartă la el un os de liliac îndepărtează ghinionul. În Asia deci dar şi în India liliecii poartă noroc. În Balcani sunt o manifestare a celor morţi – vii dar şi a vampririlor.

se spune cei care păzesc porţile iadului sunt câinii. Un câine care trece printre doi prieteni anunţă cearta. În Normandia se spune şi câinii negri poartă ghinion. În Anglia, dacă te urmăreşte un câine vei avea noroc.

– mămăruţele sunt nişte instecte binecuvântate de Dumnezeu şi nu trebuie le omorî dacă se vor aşeza pe tine. Îţi vor purta noroc. Dacă stau mai mult timp pe tine înseamnă vei fi fericit.

– un porumbel este un semn de o zi bună, o zi liniştită. Strigătul unui porumbel anunţă un accident.

se spune nu trebuie pronunţi cuvântul lup în decembrie, deoarece te vei întâlni cu ei. În vis, lupii anunţă o trădare în viitorul apropiat.

– de asemenea, o muscă care cade la tine în pahar este semn care anunţă prosperitatea.

în Anglia, dacă un cuplu de proaspăt căsătoriţi întâlnesc în cale o pisica neagră, aceasta le va purta noroc. De asemenea o pisică neagră la bord, le poartă noroc marinarilor.

se crede de asemenea fluturi poartă noroc.

– poate te mai intereseaza si ce inseamna un leu care apare in vis – click aici.

în vremurile străvechi, se credea dacă un câine îţi linge rănile, te vei putea vindeca. Alte culturi cred aceştia sunt cei care ne pot ghida înspre lumea de dincolo.

dacă vezi o vulpe singură vei avea noroc. Dar dacă vezi mai multe vulpi la un loc vei avea ghinion.

dacă omorî o broască vei avea ghinion şi dacă o atingi vei fi infertil.

dacă arzi oasele de peşte vei avea ghinion.

– vacile care aleargă pe un câmp anunţă furtuna. Dacă mulgi o vacă care este apoi dusă la piaţă vei avea ghinion.

LĂSAȚI UN MESAJ