Cele mai cunoscute superstiţii

1035

Cu toţii credem în superstiţii chiar dacă nu ne place recunoştem. Ne-am creat adevărate “strategii” de evadare din capcana fiecărei superstiţii care ar putea ne prindă în mreajele sale, făcându-ne avem o zi mai proastă sau ghinionistă.

Vorbind de cele mai importante superstiţii care ne înspăimântă atunci ar trebui facem o lista destul de lungă, mai ales pentru românii ştiu îmbine într-o manieră unică tradiţia cu realitatea, crezând fără cerceteze.

 

  • Astfel în topul celor mai cunoscute superstiţii se află fatidica zi de 13. Atunci se spune 3 ceasuri rele stau la panda şi într-un joc al sorţii vor lovii pe mai mulţi dintre noi. Astfel gihionul stă la panda în acesta dată aşteptând -i cazi în plasa.
  • Un alt aşa zis ghinion este reprezentat de pisica neagră care ţi-ar tăia calea. Se spune acest animăluţ care poate fi chiar adorabil aduce ghinion atunci când, dimineaţa când toate planurile încep prindă contur, îţi trece prin faţă. Pentru a anula puterea ghinionului, s-a inventat un “antidot” care pare funcţioneze. Ceea ce trebuie faci este faci trei paşi înapoi sau după aceiaşi trei paşi te închini.
  • Dacă spargi o oglindă se spune ai fii supus la 7 ani de ghinion. O astfel de superstiţie îngheaţă sângele în venele tuturor fetelor neatente. În acelaşi timp atunci când îţi ard obrajii este un semn care îţi arată cineva te vorbeşte de rău.
  • Ghinionul este adus şi de către trecerea pe sub o scară sau scăparea de sare şi piper care poate însemna şi ceartă. O altă superstiţie care este crezută de către români este cea conform căreia dacă dai bani cu împrumut lunea, nu vei avea parte de câştig întreaga săptămâna.Lista superstiţiilor poate continua, însă voi opri aici,avertizanadu-te totuşi fii mai atent, pentru ghinionul te pândeşte chiar de unde nu te aştepţi.

Lista superstiţiilor poate continua, însă voi opri aici,avertizanadu-te totuşi fii mai atent, pentru ghinionul te pândeşte chiar de unde nu te aştepţi.

LĂSAȚI UN MESAJ