Semnificatia viselor dincolo de superstitii

1596

Semnificatia viselor dar si misterul senzatiilor traite in timpul somnului, au atras numerosi cercetatori in studiul psihologiei umane, cu precadere in cunoasterea si aprofundarea semnificatiei propriului eu.

Din cele mai vechi timpuri, interpretarea viselor era asociata profetiilor, visele fiind catalogate ca si premonitorii. Dovezile stiintifice au adus modificari conceptelor anterioare, concluzionand faptul ca visele pot constitui atat franturi ale trecutului nostru, cat si reprezentari ale problemelor prezente. Inainte de interpretarea viselor, este important sa facem diferenta intre originile acestora, incercand sa le asociem prezentului sau trecutului.

Ce visam este in stransa legatura cu modul in care reactioneaza subconstientul in timpul somnului, ca urmare a stimulilor la care suntem supusi in timpul zilei. Functia terapeutica a viselor este dovedita de cercetatorii Universitatii Rush din Chicago, conform carora, visele ar putea fi remediul impotriva depresiei. Dar cum este posibil ca starile depresive sa fie anihilate de emotiile pozitive traite in timp ce visam? Subconstientul ne sare in ajutor in timp ce dormim, reusind sa ne echilibreze minusurile propriei personalitati. Instinctul de supravietuire ne determina sa transpunem emotiile placute recuperate din trecutul nostru, in ceea ce visam.

Pentru a cunoaste semnificatia viselor, este necesar ca mai intai, sa invatam sa ni le amintim. Contrar multor pareri, toti visam, insa nu toti ne amintim ce visam. Tinand cont de cateva reguli usor de urmat, vom reusi sa ne amintim ce visam, interpretarea viselor urmand sa nu mai fie atat de anevoioasa.

Intotdeauna, inainte de a ne cufunda in somnul profund, trebuie sa ne convingem repetand in gand ca ne vom aminti ce visam.
• Trezirea nu trebuie sa fie brusca, de preferat ar fi sa ramanem intr-o stare de relaxare, nemiscati, timp in care sa incercam sa rememoram pas cu pas, fiecare particularitate a visului avut. Ideal ar fi sa nu implicam rationalul ce ar putea ”contamina” emotiile traite in starea onirica.
• Incercati sa transcrieti ce visati, oprindu-va asupra tuturor aspectelor ce ar putea facilita interpretarea viselor.
• In cazul in care in vise au aparut figuri, culori, sau lucruri ciudate, necunoscute, este importanta schitarea acestora, tinand cont de forma si culoarea lor.
• Ultima sarcina de rezolvat inainte de a va ridica, este sa identificati din ce categorie fac parte visele avute, incercand sa va amintiti daca ati mai avut altele similare.

Este important sa constientizam ce visam, de fapt visele sunt necesare si indispensabile iar semnificatia viselor este mai mult decat o superstitie.

LĂSAȚI UN MESAJ