Zece descoperiri pe care ştiinţa nu le poate explica

865

De la efectul placebo până la zgomote misterioase auzite de comunităţi întregi, oamenii de ştiinţă încă nu post explice unele descoperiri şi fenomene care au loc pe glob.

1. Mingile de foc Naga
În fiecare an în luna Octombrie, un fenomen spectaculos inexplicabil apare pe râul Mekong din Thailanda: Lumini de foc.

2. Planeta Kepler 78b
Planeta, denumită Kepler-78b, este asemănătoare ca dimensiune şi densitate cu Pământul, fiind alcătuită în cea mai mare parte din roci de fier, compoziţie foarte asemănătoare cu planeta noastră.

3. Fluxul întunecat
O forţă împinge un „petic” de materie prin Univers la viteze ameţitoare. Aceasta nu poate fi explicată cu ajutorul forţelor gravitaţionale cunoscute, iar sursa ei s-ar putea afla dincolo de Universul observabil.

4. Efectul Placebo
Tratamentul Placebo s-a dovedit eficient în calmarea şi reducerea durerilor în cazul bolii Parkinson. Cum se vindecă corpul nostru doar prin puterea minţii a rămas însă o necunoscută.

5. Zgomot straniu din Pacific
Un sunet ciudat venit din adâncul Oceanului Pacific a uimit oamenii de ştiinţă în anul 1991. Posibilele cauze ale acestuia au fost considerate a fi vulcanii subacvatici sau balenele.

6. Fosila Godzillus
Cunoscută sub numele de „bestia măriidin Cincinnati, această fosilă de peste 2 metri a fost descoperită în anul 2012. Cercetătorii nu sunt siguri dacă ea provine de la rămăşiţele unui animal sau ale unei plante.

7. Paleodictyon Nodosum
O creatură misterioasă din Oceanul Atlantic a creat un adăpost perfect hexagonal. Oamenii de ştiinţă sunt în căutarea acestei creaturi care nu a evoluat vreme de 50 de milioane de ani.

8. Mecanismul Antikythera
Acest mecanism antic care datează din anul 150 i.Hr. a fost folosit pentru calcularea mişcărilor planetelor. El a fost descoperit în anul 1901, iar cercetătorii au rămas intrigaţi: nu ştiu cum funcţionează acesta sau cine l-a inventat.

9. OZN-ul din Marea Galileii
Un monument ciudat sub forma unui con subacvatic a fost descoperit de către un sonar în anul 2013. Având o masă de 60.000 de tone, el a fost construit în urmă cu 6.000 de ani, iar ulterior structura a fost inundată de ape.

10. Fenomenul hum
Sunetele misterioase auzite de 2% din populaţia din Taos, New Mexico, sunt inexplicabile. Oamenii de ştiinţă au fost incapabili găsească sursa acestora, de când ele au fost depistate, în anii ’90.

LĂSAȚI UN MESAJ