Turnurile ciudate din Himalaya despre care nimeni nu știe cum au apărut

3739

Mai multe turnuri cu o vechime aproximativă de 500 – 1800 de ani, din Himalaya, ridică și acum semne de întrebare cercetătorilor.

Turnurile din Himalaya se regăsesc mai mult în Kham, din Tibet, și Sichuan și sunt răspândite atât în zone cu densitate de populație mare, cât și în zone nelouite.

Prima dată în istorie, aceste edificii au fost descrise în timpul dinastiei Ming (1368 – 1644). Istoricii cred că funcția lor de bază era aceea de a arăta poziția socială a familiei care îl ridica.

Un astfel de turn depășește în înălțime 60 de metri. Cei care au investigat originea clădirilor misterioase nu au reuşit să ajungă la o concluzie clară cu privire la scopul pentru care au fost construite.

Un cercetător a reuşit, în urmă cu câţiva ani să viziteze mai multe sate în care sunt construite aceste turnuri bizare.

Femeia care a realizat cercetarea a luat şi mai multe probe din structura de lemn a turnurilor, astfel fiind realizate teste cu carbon care au permis aflarea ”vârstei” turnurilor.

Cea mai sinistră speculaţie făcută cu privire la utilitatea turnurilor e legată de un ritual mortuar descoperit în zona, la o mănăstire de călugări budişti.

Mortul este oferit ca hrană pentru vulturi, după un ceremonial religios în timpul căruia un prieten al familiei decedatului sfâşie în bucăţi cadavrul, pentru a putea să hrănească vulturii cu el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ