Superstiţii legate de sarcină

913

La doi paşi de reţetele bunicii, cele mai vechi dar şi cele mai populare, se află din abundenţă cele mai ciudate, cele mai lipsite de importantă sau cele mai absurde chiar şi cele mai originale superstiţii. Iată un mic florilegiu pentru a avea de ce râde

1. Dacă burta mamei este puţin ascuţită, aceasta va avea o fată, dacă bebe tare din picioare în partea dreaptă, aceasta va avea un băiat. Cele mai nebune superstiţii sunt legate de sexul viitorului bebe. În funcţie de perioada de concepţie, de forma abdomenului sau chiar şi în funcţie de schimbările ce au loc pe faţa mamei se spune ar fi posibil îi cunoşti sexul. Nişte superstiţii care au o şansă din două fie exacte.

2. Dacă mamei îi este frică de pisică, bebe va avea o aluniţă. O afirmaţie extrem de răspândită în ultimii ani. Dacă ar fi întradevăr posibil ca emoţiile mamei ar putea trece le bebeluş nu am vedea cum teama de animale ar putea provoca o problemă cutanată. Alunitele apar de fapt din cauza unor migraţii de celule din placentă.

3. O femeie însărcinată nu trebuie stea picior peste picior. Iată încă o idee cam absurdă. Se crede picioarele încrucişate ar putea duce la strangularea fătului cu cordonul ombilical. Dar dacă viitoarea mama are probleme cu vasele de sânge această poziţie este extrem de utilă pentru a se evita un edem sau o senzaţie de picioare grele.

4. O femeie însărcinată nu trebuie ţeasă, coase, tricoteze sau brodeze. Acelaşi efect absurd ca şi în cazul poziţiei picior peste picior.

5. Există mai multe naşteri în nopţile cu lună plină. Una din cele mai curente superstiţii puternic ancorate în spiritul nostru. Dar studiile au demonstrat este doar o superstiţie.

6. Dacă viitoarea mamă are arsuri la stomac, înseamnă bebe are mult păr. Studiile nu au reuşit demonstreze încă dacă o culoare a ochilor sau a părului sau orice altă trăsătură fizică poate aibă legătură cu orice problemă din timpul sarcinii.

7. O femeie însărcinată nu trebuie meargă în pădure. Este o superstiţie destul de frecventă în Asia unde cei de aici cred mirosul corporal degajat de o femeie însărcinată poate atragă foarte multe animale sălbatice.

8. Nu trebuie faci baie în timpul sarcinii deoarece rişti naşti prematur. Ideea de relaxare sau lăsare a ţesuturilor sau de deschidere a uterului este complet falsă. Dar baia caldă este extrem de benefică.

9. Dacă eşti nervoasă, vei da naştere unui bebe nervos. Chiar dacă bebe poate fi influenţat de starea de dispoziţie a mamei, acesta este protejat totuşi în colul uterin. Şi datorită geneticii, bebe îşi dezvoltă deja propriul său caracter.

10. Ţine picioarele în sus în timpul actului sexual pentru a rămâne însărcinată. Nu trebuie faci acrobaţii după ce ai fost în al nouălea cer. Ar fi prea uşor.

Iată deci o mulţime de lucuri bizare pe care le poţi auzi în timpul sarcinii.

LĂSAȚI UN MESAJ