Ce inseamna sarpele in vis?

0
575

Sarpele este partea cea mai obscura si mai ascunsa a subcontientului nostru si a instinctului nostru. Echilbrul fortelor dintre sarpele din vis si dintre tine este in realitate cel dintre eul constient si inconstient. Daca visezi ca esti muscat de un sarpe acest lucru poate insemna ca te simti sufocat de incostient.

Sarpele este un simbol fundamental, bogat in semnificatii:

Sarpele reprezinta energia. Sarpele care se taraste pe iarba sau prin padure reprezinta energia latenta,inconstientul, kundalini, care pleaca din partea inferioara a coloanei vertabrale si urca spre diferitele chakras. Daca visezi ca ai ucis un sarpe in vis acest lucru inseamna refularea celor mai profunde instincte.

Sarpele reprezinta sexualitatea. Sarpele se afla in stransa legatura cu instinctele sexuale care te anima. In unele cazuri, uciderea unui sarpe poate semnifica refularea, respingerea propriului libido.

Sarpele reprezinta vindecarea. Sarpele reprezinta in general echilibrul psihosomatic, echilibrul dinamic al contrariilor. Doi serpi care apar in vis pot semnifica neutralizarea agresivitatii. Efortul lor de ascensiune pe axa verticala corespunde energiei care anima evolutia umana.

Sarpele reprezinta tentatia. Sarpele este un vector in Biblie si reprezinta principiile morale sau rebele care se opun in pisihiul uman. Pentru Freud, forma sa evoca falusul, simbolizand forta creatoare masculina. Pentru Jung, sarpele reprezinta o contradictie profunda.

Daca sarpele din vis este amenintator, echilibrul tau poate fin in pericol deoarece daca aceasta dorinta nu este acceptata sau nu este considerata acceptabila, sarpele capata un aspect amenintator in vis.

Daca esti muscat de un sarpe in vis acest lucru inseamna ca urmeaza o schimbare in viara ta. La Egipteni si la Greci sarpele este considerat un semn divin, reprezinta ochiul lui Re, zeul Soarelui si luminii divine.

Daca in vis sarpele iti vorbeste, aceste cuvinte reprezinta un mesaj de la eul profund care simte nevoia sa fie ascultata, deoarece provin de la universul cunostintelor si intelepciunii.

Daca in vis iti apare un sarpe cu doua capete acest lucru semnifica pareri contradictorii, temerile ascunse ale unei persoane din viata de zi cu zi. Sau faptul ca esti atras in doua directii radical diferite.

LĂSAȚI UN MESAJ