De unde vine denumirea semnelor astrologice

655

Citeşti zi de zi horoscopul însă nu ştii de unde vine denumirea semnelor astrologice. Nu ştii poveştile care se ascund în spatele zodiilor, poveşti cu oameni şi zei dar şi o mulţime de credinţe religioase. Ai ocazia le aflii acum!

În mitologia română, planeta Marte care guvernează semnul zodiacal Berbec era zeul Războiului. Marte era încăpăţânat, agresiv, energic şi curajos, impulsiv, violent, cu tendinţe destructive. Marte guvernează totodată Berbecul şi Scorpionul. Berbecul reprezintă aspecul masculin (ziua), Scorpionul aspectul feminin (noaptea).

Al doilea semn astrologic, Taurul, a preferat îi lase rolul de pionier Berbecului şi a început exploreze lumea. Ţine mult la obiectele materiale, este tandru, observă imediat şi nu ignoră tentaţiile fizice care îi apar în cale.

Spre deosebire de Taur care simte nevoia îşi concretizeze aspiraţiile, Gemenii examinează lumea într-un mod subtil. Depun toate eforturile necesare pentru a aduna cât mai multe informaţii deoarece sunt extrem de curioşi din fire. Inventivi şi ingenioşi, nativii din Gemeni au un vocabular bogat.

Al patrulea semn astrologic, Racul, nu simbolizează nici explorarea sinelui (ca în cazul Berbecului) nici explorarea fizică (ca în cazul Taurului). Racul se caracterizează printr-un devotament extrem faţă de familie. În general, Racul trăieşte mai mult pentru persoanele din jur decât pentru sine însuşi.

Dotat cu vitalitate şi ambiţie, Leul, al cincilea element al zodiacului, va fi mulţumit doar dacă va fi integrat într-un element creativ care îi solicită toate calităţile. Leul este fără îndoială unul din cei mai dramatice, teatrale şi carismatice semne astrologice dar în acelaşi timp, unul din cele mai egocentrice.

Fecioara, spre deosebire de primele cinci semne astrologice se concentrează asupra dezvoltării propriei sale personalităţi. În momentul în care îi ajută pe cei din jur, se folosesc de toate calităţile pe care le deţin.

Balanţa acordă mai multă atenţie persoanelor din jurul sau decât propriei sale persoane, încercând fie mereu înconjurată de armonie. Vrea ajute pe toată lumea, îşi mobilizează toate forţele pentru a pune punct situaţiilor conflictuale sau tensionate, chiar dacă nu este implicată în mod direct.

Scorpionul, al optulea semn astrologic, se poate defini prin dorinţa enormă de a-i ajuta pe ceilalţi. Scorpionul este simbolul sexualităţii şi al morţii, reprezintă sfârşitul şi începutul.

Săgetătorul este axat pe analiza profundă a lucrurilor, vrea acumuleze cât mai multe cunoştinţe cu putinţă. Va încerca mereu găsească sensul exisentei, scopul său principal în viaţă este înveţe.

Capricornul explorează lumea prin intermediul intelectului şi emoţiilor sale. Capricornul vrea avanseze, fie capabil muncească pentru a-şi atinge obiectivele. Este ambiţios şi disciplinat, determinat, practic şi realist.

Vărsătorul este filantrop, vizionarul zodiacului. Este extrem de simpatic şi încearcă îşi mărească mereu cercul de cunoştinţe.

Peştii acumulează tot ceea ce au învăţat de la celelalte semne astrologice. Încearcă pună în practică lucrurile pe care le-au învăţat pentru a atinge apogeul în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea. Spiritual şi intuitiv, Peştii acordă o mare importantă atitudinii şi cuvintelor persoanelor care îi înconjoară. Peştii simbolizează misterul şi visul.

LĂSAȚI UN MESAJ