Ce inseamna daca visezi o anumita culoare?

924

Culorile sunt foarte importante atunci cand visezi. Fiecare ton poseda o energie particulara care in anumite cazuri permite sufletului sa se exteriorizeze.

Trebuie deci sa fii foarte atent la culorile din vis, in special la culoarea care predomina. In general, o culoare din vis reflecta o stare de spirit si reprezinta valoarea psihica a sentimentului.

Iata deci ce inseamna atunci cand visezi unele culori precum albul, albastrul, griul si multe altele.

Albul. Este ansamblul tuturor energiilor si este un simbol al puritatii, al candorii, al spiritualitatii, al evolutiei si al unei cunoasteri superioare. Din punct de vedere negativ, albul inseamna moartea sinelui, in acest sens devenind o culoare a doliului care poate fi simbolizata de gheata sau de zapada. Daca este murdara sau cu pete este un simbol al culpabilitatii sau imperfectiunii.

Albastrul. O culoare rece a vidului, albastrul este culoarea adevarului, a imortalitatii, a fidelitatii si a justitiei in traditia crestina. Este cel care simbolizeaza si spiritaulitatea si care favorizeaza meditatia si repaosul. In vise reprezinta un echilibru si un control de sine.

Griul. Intr-un vis griul poate sa traduca o lipsa de vigoare, deprimare, exces de indiferenta, plicitseala, raceala, nevoia de liniste.

Galbenul este inainte de toate o culoare solara. Este cea a razelor solare, a reinnoirii, a antrenului, a indraznelii.

Din punct de vedere negativ, aparitia sa in vis inseamna si o anumita vanitate, instabilitate, o nevoie de superioritate si dorinta oarba de putere. Galbenul deschis este un semn de tristete, de deceptie dar si de infidelitate. Este si culoarea tradarii. Poate insemna si gelozia, culpabilitatea, tradarea si inconsecventa.

Maroul. Maroul este culoarea pamantului, a frunzelor de toamna si a namolului. Vine si cu unele idei de degradare si de moarte. Poate sa traduca si o nevoie de confort si de siguranta.

Negrul. Este prin traditie asociat cu doliul, cu moartea si cu tenebrele. Este si o expresie de austeritate, a lipsei de fantezie. Se poate vedea aici complexul de abandon. Negrul este culoare noptii, a somnului, dar si a inconstientei. Negrul reprezinta insa si cee ce este potential.

Portocaliul. Este o culoare tonica, vesela care combate depresia si vine cu o buna dispozitie. Este cea care elibereaza emotiile si care favorizeaza stima de sine si capacitatea de a ierta. Daca apare in vis poate fi luata si drept un avertisment.

Rozul. Rozul este culoare seductiei, a iubirii, a puritatii si a fidelitatii. La fel ca si trandafirul.

Rosul. Este cel care traduce oanumita exuberanta si o viteza de actiune. Rosul reprezinta bucuria de a trai, optimismul, vigoarea, dar si dorinta de a iubi. Rosul este cel care atrage atentia.

Verdele. Este un simbol al destinului, a norocului sau a nenorocului. Este si o culoare a echilibrului si a repaosului.este o culoare a renasterii care simbolizeaza viata, tineretea si speranta. Are insa si un climat malefic. Simbolizeaza apele profunde, amenintatoare si imobile.

Violetul. Este o culoare care sugereaza atat mister cat si delicatete. Dar si probleme si provocare. In vise inseamna si o senzatie de tristete, de penitenta sau un doliu interior.

LĂSAȚI UN MESAJ