Tipurile de vise

537

Stiai ca visele sunt de mai multe tipuri? Nu stii care sunt acestea? Vei afla citind acest articol.

Visele cu sfaturi. Aceasta categorie de vise este cea in care cu ajutorul unui vis se rezolva o probelma cu care ne confruntam. Scenariul lor este cel care se articuleaza cel mai adesea in jurul unei situatii –problema, al unui scop de atins, a unor obstacole de trecut si al unei figuri care ajuta protagonistul care viseaza sa avanseze. Acest gen de vise sunt cel mai adesea oglinda starii noastre, a vietii sau a elanului de care dam dovada in fata rezolvarii unor probleme.

Visele psihologice. Foarte multe vise reflecta cel mai adesea, starea noastra psihologica, emotiile si dorintele noastre. Dar aceste vise sunt insotite cel mai adesea de imagini infricosatoare, de imagini stresante si se pot transforma in cosmaruri. Si chiar daca sunt tulburatoare, au semnificatii profunde care ne fac sa luam la cunostinta unele probleme grave din viata noastra de zi cu zi si solutiile cele mai potrivite pentru a le rezolva.

Visele fiziologice. Unele vise sunt pur si simplu in stransa legatura cu nevoile noastre fiziologice care se manifesta in timpul somnului. Este important sa interpretezi aceste vise tinand cont de imaginile alese pentru a-ti exprima nevoile.

Visele lucide. Adica cel care viseaza este constient de faptul ca viseaza. Dar este insotit de senzatii percepute drept reale si de o claritate de spirit remarcabila. Cel care viseaza se poate distra manipuland continutul visului si lumea ce poate sa fie explorata. In acest caz posibilitatile par infinite.

Visele premonitorii. Visele premonitorii sunt mai des intalnite decat ai putea crede. Un tip de vise care consta in visarea unor evenimente care se vor derula sau desfsura mai tarziu in viata reala. Aceste vise apar datortia faptului ca lasam subconstientul sa faca deductii si sa se joace cu scenariile plauzibile care se vor repeta mai apoi in viata reala.

Cosmarurile. Cosmarurile sunt vise deloc placute care lasa o senzatie negativa la trezire. Cel mai adesea persoana care viseaza este stresata sau tensionata din cauza lor. Cosmarurile se raporteaza la starea noastra de anxietate si reflecta preocuparile noastre zilnice pe care nu putem sa le intelegem sau nu avem cum sa le gestionam. Sunt cel mai adesea provocate de stresul din viata de zi cu zi.

LĂSAȚI UN MESAJ