Ai avut deja parte de un vis ciudat? Ceva ce pare mai mult decât un vis? Te-ai întrebat fără îndoială dacă este vorba despre un dezechilibru sau despre altceva. Cu siguranță nu ai povestit nimănui de teamă să nu se uite ciudat la tine.
Vise pre-cognitive. Visele pre-cognitive sunt vise în care părem să anticipăm viitorul. Vedem un eveniment care, mai apoi, se întâmplă cu adevărat sau primim o veste în vis care se confirmă în viața reală la scurt timp. În general, informația ajunge sub formă de coșmar, cu un puternic impact emoțional. Coincidență? Premoniție?
Vise lucide. În aceste vise, ne dăm seama că suntem pe cale să visăm. Suntem conștienți de faptul că, corpul nostru este în pat în timp ce noi vizualizăm sau trăim anumite scene. Visele lucide reprezintă o capacitate naturală pe care o deținem cu toții. În trecut, aceste vise erau folosite pentru a provoca un proces de vindecare. Este posibil să te antrenezi pentru a avea vise lucide după care să le folosești pentru a efectua schimbări în atitudinea ta sau pentru a găsi soluții la unele probleme.
Vise cumulate. Uneori, visăm că ne trezim și chiar că ne trezim dar nu ne dăm seama prea bine că este vorba despre un vis și ne trezim. Aceste vise poară numele de treziri false și uneori avem mai multe în aceeași noapte. Dacă, în loc să ne trezim, începem să visăm din nou, atunci este vorba despre un vis cumulat. Un vis într-un vis. Ca și cum spiritul nostru ne-ar întinde o capcană, simulând că suntem deja treji, pentru a putea dormi mai mult.
Vise Eureka. Sunt visele în care găsim soluția la o problemă. Faimosul vis al omului de știință Von Kekule, care i-a permis să rezolve o problemă complicată de chimie, este unul din subiectele clasice ale cercetătorilor din acest domeniu. Însă Von Kekule nu este singurul. Creatorul elicopterului, cel al mașinii de cusut și zeci de inventatori și artiști afirmă că cele mai bune creații ale lor se datorează unui vis. Visele constituie un câmp enorm de informații și de experiențe care ne permit să explorăm realitatea.