Superstiţii legate de pisici

4930

O pisică a iubirii, o pisică care poartă noroc, o pisică a banilor, o pisică malefică… niciun animal nu a fost subiectul atâtor superstiţii, mituri sau credinţe la fel ca şi pisica. Pisicile au fost în istorie rând pe rând adorate, adulate sau chiar persecutate, mai ales cele negre.

Din fericire, multe din aceste superstiţii au dispărut în zilele noastre. Dar unele în schimb, precum frica de pisica neagră încă mai sunt tenace.

Fiecare ţară atrbuie pisicii o relaţie mai mult sau mai puţin puternică cu lumea paranormalului şi a misteriosului.

În Germania o pisică care îşi spală urechile este cea care anunţă nişte vizitatori. În Anglia o pisică care doarme peste lăbuţe este un semn de o iarnă riguroasă. În Cambodgia o pisică tricoloră garantează fericirea într-un cămin. În Scoţia o pisică vagaboandă care vine se aşeze pe veranda ta este un semn de prosperitate în casă. În Statele Unite o pisică albă este un semn imminent de noroc. În Franţa pisica neagră care îţi trece prin faţă este un semn de ghinion. Ca şi la noi. O pisică vagaboandă care îşi alege ea căminul este un semn de fericire. În Irlanda se anunţă 17 ani de ghinion pentru cei care omoară o pisică, chiar şi în mod accidental.

Se mai crede dacă o pisică strănută pe lângă o mireasă în ziua nunţii sale, acest lucru înseamnă va avea o căsătorie fericită.

O altă superstiţie vroia existe o pisică a iubirii. Trebuia te gândeşti la persoana aleasă în timp ce mângâiai o pisică. Şi dacă un pretendent nu era pe gustul fetelor, se spune li se dădea o pisică pentru a le prezenta refuzul. Dacă acesta insista, i se cerea se întoarcă atunci când a aflat numărul extact de fire de păr ale acesteia.

În Orient, pisicile poartă noroc. Cu cât este mai bătrână şi mai urâtă cu atât mai bine.

Alte superstiţii.
– o pisică care este cumpărată nu este bună la alungat şoarecii.
dacă o fată calcă coada pisicii aceasta nu se va putea căsători în acel an.
dacă o pisică strănută o dată, nu este semn rău. Dar dacă strănută de trei ori, este un semn rău, de boală.
– atunci când o pisică abandonează o casă se spune este un semn rău, multe rele se vor întâmpla aici.
– de asemenea, se spune dacă vezi faţa unei pisici negre, aceasta îţi va purta noroc. În schimb, dacă îi vezi spatele, nu este un semn bun. Îţi va purta ghinion.
dacă traversezi drumul imediat după o pisica neagră, ţi se va îndeplini o dorinţă.
– pisicile poartă noroc pe mare.
dacă o pisică vagaboandă se instalează în casă ta, este un semn bun. Îţi va purta mare noroc.
dacă o pisică se aşează cu spatele la foc, înseamnă se apropie o furtună.
dacă închizi o pisică în dulap înseamnă certurile în familie sunt iminente.
dacă o pisică îşi trece lăbuţa peste ureche înseamnă va ploua în curând.

LĂSAȚI UN MESAJ