Stiai aceste lucruri despre vise?

555

 Toata lumea viseaza, noapte de noapte. Si totusi, visele raman un lucru  misterios pentru unii, incitant chiar. Interpretarea lor lasa si acum loc unor numeroase dezbateri. Mecanismele care stau la baza sau la originea lor, la fel.

Visele fascineaza umanitatea de mii si mii de ani. Iar in zilele noastre inca mai poarta o amprenta de mister. De unde vin visele? La ce folosesc ele? De ce visam? O multime de intrebari care nu au un raspuns exact inca. Din aceste motive, iti prezentam in acest articol 7 lucruri pe care poate nu le stiai despre ele.

Incepem sa visam chiar inainte de a ne naste. Se pare ca visele nu apar la nastere ci cu mult inainte. In burta mamei, fatul traverseaza mai multe stadii in somn si ajunge sa viseze chiar.

Visam in fiecare noapte si pe toata durata somnului. Nu mai este un secret faptul ca somnul este divizat in mai multe etape sau cicluri. Dar in toate fazele sau etapele somnului, omul viseaza tot timpul.

De-a lungul intregii vieti, putem visa de peste 100.000 de ori. Chiar daca durata lor poate varia, un lucru este destul de sigur- o persoana de 60 de ani, a visat deja in jur de 5 ani din viata.

Iti amintesti un vis daca te trezesti in timpul acestuia. De ce oare unele persoane isi amintesc ce au visat si altele nu? O ipoteza sugereaza faptul urmator- creierul trebuie sa fie treaz, chiar si pentru o perioada mai scurta de timp, pentru a decoda asa cum trebuie visele.

12% din populatie viseaza in alb si negru. Un lucru destul de uimitor- nu toata lumea viseaza in culori. Care este originea acestui lucru? Televiziunea in alb si negru. Cei care au mai prins perioada filmelor in alb si negru se pare ca au mai multe vise monocrome.

Visele persoanelor oarbe sunt diferite. Visele depind in mare parte de perceptia noastra asupra lumii, deci persoanele oarbe au vise diferite fata de celelalte. Senzatiile fizice sunt mai prezente in visele lor. Totul depinde insa si un alt lucru- daca s-au nascut sau nu cu aceasta deficienta.

Realitatea se poate amesteca cu ceea ce visezi. In timpul somnului, creierul nu este complet adormit. Ba din contra. O parte din el sta treaza si receptioneaza tot ceea ce se petrece in jur. Deci unele elemente din realitatea exterioara se pot amesteca cu ceea ce visezi. De exemplu, poti visa ca suna ceva, cand de fapt suna alarma ceasului.

LĂSAȚI UN MESAJ