Sangele in vis

0
588

Sangele in vis este destul de frecvent. Exista multiple variatii ale sangelui in vis acestea trebuiesc luate in considerarea in functie de varsta visatorului. Intre visul care anunta prima menstruatie care poate aparea incepand cu varsta de 10 ani la cel care anunta menopauza la 50 de ani, exista diferente considerabile.

Sangele in vis se afla in stransa legatura cu notiunea de vitalitate, fie ca este vorba de propriul tau sange sau de sangele unei alte persoane. Sangele este in mod natural asociat circulatiei si energiei, vietii in cadrul corpului uman. Sangele in vis poate avea legatura cu familia sau cu legaturile de sange.

Sangele in vis ne poate duce cu gandul la imaginea unui vampir, poate semnifica teama de a fi deposedat de sange, de forta vitala de catre un predator. O persona poate visa ca ii sangereaza nasul, ca ii vine menstruatia, ca bea sange, ca este atacat de vampiri care ii sug sangele, poate visa ca se taie cu un cutit, etc…

Semnificatia sangelui in vis. Pentru Freud, sangele in vis corespunde dorintei sexuale. Nu este vorba de dorinta fata de o anumita persoana ci mai degraba de expresia libidoului. Sangele in vis semnifica o sexualitate mai putin satisfacatoare care are nevoie sa se exprime, sa se implineasca. Este semnul unei pulsiuni puternice, imperioase. Freud asociaza rosul caracteristic sangelui cu pasiunea devoranta si cu forta libidoului.

In ceea ce-l priveste pe Jung, omul se realizeaza in mai multe etape, trecand de la plumb (impulsiuni, atasamentul fata de valorile sociale si educationale) la aur (etapa de realizare personala, serenitatea). Pentru asta sunt necesare trei etape- opera in negru, opera in alb si opera in rosu.

Prin urmare, sangele in vis este semnul accederii la opera rosie, un moment cheie in viata, in drumul spre sine insusi. Pentru greci, sangele in vis este legatura care circula intre oameni, un element important in cadrul schimbarilor de tot felul. In traditia crestina, sangele se afla in stransa legatura cu Iisus Christos. Are o valoare simbolica, forta christica oferita oamenilor, sangele avand o valoare de sacrificiu si de dar.

Ti-a placut?
Articolul precedentVisele din timpul sarcinii
Articolul următorCalul in vis

LĂSAȚI UN MESAJ