Nuditatea in vis

487

Numeroase sunt persoanele jenate in momentul in care trebuie sa se dezbrace in fata unei persoane, la doctor de exemplu. In cazul in care iti apare nuditatea in vis, acest lucru poate exprima adesea un sentiment de culpabilitate sau de inferioritate. Nu putine sunt persoanele care se viseaza goale pe strada sau intr-un loc public. Este vorba despre o metafora care expune defectele percepute de catre persoana care viseaza sau sentimentul de vulnerabilitate in fata unei anumite situatii.

Faptul ca alte persoane nu sunt constiente de nuditatea visatorului indica faptul ca teama sa este nefondata si ca adevarata sa personalitate este una puternica, nu una slaba, asa cu considera ea. Daca in vis iti este rusine de faptul ca trebuie sa iti expui nuditatea acest lucru poate indica o teama de relatii sau teama de a-ti exprima sentimentele reale. Daca visezi faptul ca te-ai simtit dezgustat de nuditatea unei persoane sugereaza aversiunea sau anxietatea de a descoperi adevarul gol golut, de a descoperi adevarul cu privire la o situatie sau o intamplare.

Acceptarea nuditatii altor persoane indica ca accepti o persoana asa cum este, nu o judeci dupa aparente. Nuditatea poate semnifica, in egala masura, nostalgia inocentei peirdute din copilarie. Nuditatea are si o conotatie spirituala, este expresia frumusetii si divinitatii.

Goliciunea poate fi tradusa si prin vulnerabilitate. O fire sensibila la critica, susceptibila, preocupata de ceea ce crede sau gandeste lumea despre ea este cea care are obiceiul sa se viseze goala. Adesea, nuditatea semnifica expunerea la influente de tot felul, pozitive sau negative.

Nuditatea in vis mai poate semnifica si adevar. Deoarece hainele simbolizeaza totalitatea regulilor sau a obiceiurilor sociale cu care trebuie sa ne conformam, lipsa hainelor in vis poate semnifica o problema aflata in stransa legatura cu modul de comportare in societate, intr-un grup. Cand suntem goi suntem cei adevarati, nu ne putem ascunde de ochii celorlalti, nu putem recurge la niciun artificiu. Ne aratam lumii asa cum suntem in realitate, indraznim sa fim noi insine, respingem artificiile (machiaj, haine). Acesta este mesajul pe care incearca sa ni-l transmita un astfel de vis.

Ti-a placut?
Articolul precedentSemnificatii bebelus in vis
Articolul următorDe ce visam?

LĂSAȚI UN MESAJ