Lupul in vis

600

Lupul, atat in vis cat si in basme, ne determina sa ne confruntam forta interioara, puterea vointei noastre si stapanirea instinctelor. Lupul in vis traduce in egala masura un eveniment amenintator, competitia salbatica si nemiloasa dintre persoane care lupta pentru a-si pastra sau a obtine puterea.

Din punct de vedere pozitiv. Lupul reprezinta fermitatea, tenacitatea caracterului, crurajul, demnitatea si libertatea.  Prin urmare, trebuie sa privim aceasta fobie a omului fata de lup drept ceva mai profund, mai ascuns, teama fata de ceva ce scapa controlului uman, de ceea ce ramane profund liber.

Lupul este, inainte de toate, un simbol al libertatii spirituale. Viata sa sociala este extrem de complexa si bogata. Lupul este simbolul fidelitatii, valorilor sociale si familiale, al protectiei familiei,. Cuplurile de lupi raman impreuna toata viata si se ocupa cu o deosebita atentie de puiutii lor. Forta si ardoarea de care dau dovada lupii in timpul unei lupte fac din lup o alegorie a razboinicului pentru un numar mare de persoane. Lupul vaneza intotdeauna in grup, isi inconjoara dusmanul si isi deruteaza adversarul. Animal in haita sau solitar, lupul, acest nobil locuitor al padurii a fost mai multa vreme respectat de mai multe popoare si pe buna dreptate. Ne amintim, printre altele de lupoaica romana care i-a hranit fondatorii Romei, Romulus si Remus.

Din punct de vedere negativ. Dusman empiric al omului, lupul simbolizeaza cruzimea si agresivitatea. Lupul simbolizeaza instinctul de supravietuire, mai primitiv decat cel al cainelui. Foamea lupului este legendara: in momentul in care ii este foame devine o adevarata fiara, capabila sa atace omul, cu alte cuvinte, pe visator si anturajul sau. Lupul este simbolul terorii, cruzimei. Lupul ameninta in cazul in care nu iti hranesti natura instinctiva, daca nu iti respecti nevoile vitale. Lupul feroce in vis poate semnifica in egala masura agresivitatea si egoismul unei persoane. Omul este atat de insetat de putere incat nu isi mai respecta semenii, este capabil sa ii devoreze. In egala masura, lupul in vis poate reprezenta predatorul sexual masculin. Deoarece lupul este un amator de carne proaspata, in vis poate semnifica ca acea persoana a fost supus unui abuz traumatizant.

LĂSAȚI UN MESAJ