Invata sa decodezi visele

715

Decodarea viselor reprezinta o adevarata arta. De la visul cel mai banal la cel mai simbolic, nu este intotdeauna usor sa decodam, sa intelegem povestile pe care ni le transmite inconstientul pe timp de noapte. Visele sunt o veritabila punere in scena a inconstientului, un adevarat limbaj.

Vis prevestitor, vis lucid, vis cu ochii deschisi, recurent sau cosmar, exista mai multe tipuri de vise.

Visul prevestitor este in general un vis ce anunta un eveniment important ce urmeaza sa aiba loc in viata ta. Nastere sau deces, aceste vise profetice anunta in mod clar o legatura cu viitorul pentru a ne pregati cat mai bine cu putinta pentru acest eveniment important din viata noastra.

Visul cu ochii deschisi. Cine nu s-a trezit ca viseaza cu ochii deschisi in mijlocul zilei? Exista momente in care nu facem decat sa ne relaxam si sa dam faru liber imaginatiei, evadam din cotidian intr-o lume imaginara, perfecta. Gandurile noastre nu mai sunt controlate.

Visul lucid. Visul lucid este un tip de vis in timpul caruia visatorul este constient de faptul ca urmeaza sa viseze. Drept consecinta, stie ca poate face fata cu brio angoaselor sale, fara nicio problema, fara sa ii fie teama. Este complet constient asupra lucrurilor pe care le viseaza si el, ca visator, influenteaza in mod direct derularea visului.

Visul recurent. Dupa cum indica si numele, intelegem printr-un vis recurent un tip de vis care ne apare in mod repetitiv, de mai multe ori pe noapte sau pe saptamana, aproape in fiecare seara. Uneori este posibil ca doar unele elemente din visul respectiv sa apara de mai multe ori.

Cosmarul este in general rezultatul unui stres enorm in viata unei persoane sau a unui conflict survenit pe timp de zi. In momentul in care o persoana se trezste dintr-un cosmar, isi aminteste perfect ce a visat. Insa exista si cazuri in care un cosmar trece neobservat dar mai rar. Simptomele unui cosmar? In general, un cosmar este insotit de accelerarea batailor inimii, respiratie sacadata, chiar si transpiratie.

Visele reprezinta teatrul inconstientului, veritabile simboluri nocturne…

LĂSAȚI UN MESAJ