Intrebari si raspunsuri despre vise

0
459

Numeroase sunt persoanele care isi amintesc ceea ce viseaza noaptea. Insa care este scopul, la ce folosesc aceste vise? Noi va raspundem la toate intrebarile pe care le aveti cu privire la vise.

Visam toata noaptea? Nu. Visam in cicluri. Totul depinde in mare masura de faza de somn in care ne aflam. In momentul in care ne aflam in faza de somn profund, nu visam. Specialistii sunt de parere ca in faza de somn paradoxal iau nastere visele. In timpul inregistrarilor cerebrale, se distinge in mod clar o activitate cerebrala in timpul acestei faze de somn, insotita de miscari rapide ale ochilor. In total, avem parte de aproximativ 100 de minute de somn paradoxal pe noapte.

De ce visam? In cazul unei persoane din doua, visul nu reprezinta decat o triere a evenimentelor petrecute pe timp de zi. Pentru altii, visele sunt mult mai importante, doua persoane din cinci sunt convinse de faptul ca visele reprezinta un mesaj trimis de inconstientul nostru. Psihanalistii vad in vis o modalitate de a ne cunoaste mai bine. De la Jung la Freud, visul constituie un lucru care ne permite sa aflam mai multe lucruri despre noi insine, despre greselile noastre si slabiciunile noastre.

 

Este normal sa nu visam? Majoritatea oamenulor viseaza, 48% din oameni viseaza noapte de noapte. Doar 14% din oameni nu viseaza deloc. Cu toate acestea, inregistrarile activitatii creierului nostru pe timp de noapte arata cu totul altceva. Concluzia, toata lumea viseaza. Insa cine spune ca este absolut obligatoriu sa ne amintim ce am visat? Multi dintre noi nu acorda o importanta deosebita viselor de aceea nu isi amintesc daca sau ce au visat.

De ce unele vise sunt recurente? Cel mai adesea este vorba de o serie de preocupari vechi sau actuale insa care ne apasa in viata de zi cu zi, ne gandim in mod constant la ele. Cel mai greu este sa le oferim un sens, sa ne dam seama la ce se refera. Iar aceasta interpretare este 100% personala.

Exista vise prevestitoare? Stiinta sustine ca nu insa de cele mai multe ori se constata o activitate onirica insa a dovedi ca un vis poate prevedea viitorul este destul de dificil.

LĂSAȚI UN MESAJ