Despre mumii..

581

Trăim într-o lume dominată de pragmatism? Dacă da, însemană sufletele noastre trăiesc într-o închisoare care le interzice dreptul de exprimare a dorinţei de a “Crede”…de a crede şi atât!…fără explicaţii, fără cercetare.

Într-o lume pavată de valuri de îndoială, într-o realitate în care întrebările îşi caută răspunsuri absurde, ai nevoie de un strop de credinţă şi atât. Probabil ăsta era secretul civilizaţiilor înfloritoare care au inventat fericirea, termen al cărei definiţii nu prea este compatibil cu realitatea pe care o trăim.

Şi totuşi…dorind şi arate superemaţia, unei ştiinţe în credinţa adevărată, egiptenii sunt cei care rămân prezenţi atât în interesele celor preocupaţi de spiritualitate cât şi a celor care caută răspunsuri ştiinţifice la nişte întrebări care bântuie omenirea.

Mumiile reprezintă mărturia unei civilizaţii înfloritoare care a ştiu trăiască frumos. Acestea sunt considerate adevarte trofee ale victoriei asupra morţii. Imbalsamatorii sunt cei care se ocupau cu păstrarea intactă a trupului după moarte. Procesul de conservare a cadavrelor rămâne în continuare o enigmă deoarce acestea au reuşit rămână intacte după aproximativ 3000 de ani. Bandajele meticulos aranjate, arată nu doar pricepere ci şi respectul pentru cel mort şi pentru credinţa pe care o are întreg poporul în ceea ce priveşte viaţa sufletului dincolo de moarte.

Mumiile erau aşezate în sarcofage împodobite cu bijuterii de preţ şi incripţionate cu diverse mesaje şi denese. Acestea ar avea scopul de a păstra cât mai departe spiritele rele care ar dori distrugă trupul şi-n acelaşi timp servesc drept “ghidaj” sufletului spre noua destinaţie.

Dacă am tăia bandajele unei mumii am observa cât de bine s-a conservat ceea ce oferă o definiţie a învingerii efemerităţii în favoarea eternului.

Au fost descoperite mumii conservate şi în gheţari sau ascunse-n pământ despre a căror origini nu se ştie prea multe, cert este odată şi poate şi acum se crede nu doar sufletul poate dăinui ci şi…trupul.

Ti-a placut?
Articolul precedentElena din Troia
Articolul următorSuperstiţii legate de pisici

LĂSAȚI UN MESAJ