Cum interpretam un vis prevestitor?

508

Visele prevestitoare sau premonitorii exista inca din negura timpului. Cu totii am auzit vorbindu-se de aceste vise prevestitoare, fie am avut parte noi insine de un astfel de vis fie o cunostinta sau o persoana mai apropiata ne-a povestit un astfel de vis care poate prevesti viitorul. Insa aceste vise care pretind ca prevestesc viitorul exista in realitate?

In ceea ce-i priveste pe specialisti, acest tip de vise sunt bazate pe precognitie. Insa ce este precognitia? Este vorba despre o serie de perceptii extra-senzoriale, asemeni clarvziunilor – putem avea parte de fenomene paranormale.

Insa, un vis prevestitor este destul de dificil de experimentat din cauza multimii de factori care pot aparea in viata noastra in viitor, factori care ne pot schimba cursul existentei, cu cat proiectia este mai departe in viitor, cu atat est mai precisa. De aceea, pentru oamenii de stiinta visul prevestitor nu este decat intepretarea unui vis in raport cu clipa prezenta. Tuturor ni s-a intamplat sa avem impresia ca am mai avut parte de o anumita situatie candva, un fel e deja-vu. In momentul in care creierul nostru este pus in fata faptului implinit, in fata acelui lucru care se intampla in momentul present, fenomenul este vazut deja.

Cum determinam daca este un vis prevestitor sau nu ?

Un vis prevestitor lasa o impresie puternica unei persoane la trezire. Spre deosebire de un vis simplu, visul prevestitor se caracterizeaza printr-o impresie precisa a evenimentelor trecute, avem impresia ca am avut parte de acel eveniment in trecut. Vedem anumite lucruri, precum un peisaj descris in detaliu sau persoane care seamana foarte bine cu persoanele care ne inconjoara. In general, o persoana se trezeste brusc sau brutal dintr-un vis prevestitor. La trezire, simim nevoia sa actionam, de a contacta persoanele care ne-au aparut in vis.

In cadrul visului prevestitor, doua teme apar in mod frecvent. Moartea unei persoane dragi si inselaciunea, infidelitatea. Insa trebuie sa fim atenti, nu trebuie sa luam totul literalmente asa cum ne apare in vis. De exemplu, moartea unui copil in vis poate insemna sfarsitul unei relatii de cuplu.

Ti-a placut?
Articolul precedentActorul/actrita in vis
Articolul următorPlecarea in vis

LĂSAȚI UN MESAJ