Cladirea in vis – interpretare si semnificatii

974

O cladire poate determina tema principala a visului. Pentru a interpreta visul in care apare o cladire avem nevoie de trei lucruri: functionalitatea cladirii, starea cladirii (in constructie, mare sau mica) si povestea cladirii respective.

Apartament/Casa. Casa sau apartamentul tau reprezinta spatiul tau interior, locul in care abia astepti sa te intorci pentru a te odihni si a te relaxa. O incapere din casa sau din apartament poate corespunde uneia din competentele tale. Daca casa sau apartamentul din vis este in renovare acest lucru inseamna ca ai impresia ca te reconstruiesti, ca evoluezi. Daca in vis descoperi incaperi noi in casa acest lucru inseamna ca ai impresia ca ai o multime de talente ascunse pe care trebuie doar sa le cultivi.

Scoala. Scoala ne aminteste de teama de esec, de angoasele provocate de examene, teama de a fi judecati de persoanele din jur. Deoarece la scoala simtim pentru prima data aceste lucruri, in momentul in care aceste situatii se reproduc in viata actuala, revenim in acel loc precis. Astfel, de exemplu, in cazul in care trecem prin unele dificultati pe plan profesional, aceste dificultati apar noaptea in vis sub forma unor probleme scolare.

Scoala poate lua forma si unui vis pozitiv, in momentul in care reusim la examene si suntem recunoscuti si recompensati pentru calitatea temelor facute si munca depusa. Scoala in vis mai poate reprezenta dorinta de a invata, impresia de a asimila informatii importante in viata de zi cu zi.

Biserica in vis reprezinta aspiratiile spirituale, accesul la sacru, la sinele interior.

Spitalul in vis nu face parte din visele prevestitoare, nu este un semn rau de fiecare data. Spitalul este acel loc in care mergem in momentul in care avem o problema de ordin fizic sau psihologic pentru a cauta ajutorul. Un vis care se deruleaza in interiorul unui spital poate indica o suferinta, psihologica cel mai adesea, avem nevoie de ajutor cu alte cuvinte.

Inchisoarea reprezinta pierderea liberului arbitru, senzatia de sufocare, dificultatea de exprimare. Ceva din viata de zi cu zi te impiedica sa te exprimi liber. Inchisoarea in vis mai poate exprima un sentiment de culpabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ