Cele patru elemente in vis

651

Planeta noastra este compusa din patru elemente: Apa, Foc, Pamant si Aer, fiecare din aceste elemente avand propria semnificatie.

Apa in vis. Sub forma de maree, ocean sau de gheata, apa simbolizeaza dragostea si tot ce se raporteaza la acest sentiment. Apa este de natura feminina, prin urmare protejeaza, hraneste, fertilizeaza si, mai ales, regenereaza. Sursa de viata, apa este, in egala masura sursa mortii in caz de apa poluata sau inec. Apa simbolizeaza inchisoarea interioara a emotiilor, in momentele in care ne lasam dominate de ele.

Focul in vis. Sub forma de cenusa, flacara, electricitate sau scanteie, focul reprezinta energia si pasiunea. Focul in vis poate avea doua semnificatii. In momentul in care in vis apare un incendiu sau un foc devastator, acesta este un semn rau. Insa in momentul in care in vis apare un foc mic, la semineu de exemplu sau un foc de tabara, atunci interpretarea acestui vis este cu totul alta. In aceste momente, focul semnifica bucuria de a trai, puterea de a spera. Focul se afla in stransa legatura si cu placerile carnale dar si cu problemele de ordin spiritual. Focul reprezinta purificare, caldura dar si durere, deceptie si suferinta.

Aerul in vis. Sub forma de astru, cer, galaxie, tornada sau furtuna, aerul simbolizeaza comunicarea si spiritualitatea. Este modalitatea prin care visatorul evadeaza din cotidian, prin care incearca sa scape de conditia de muritor de pe Pamant. Aparitia acestui element in vis traduce nevoia de a se detasa putin de grijile din viata de zi cu zi, abandonandu-se intr-o lume imaginara, perfecta.

Pamantul in vis. Sub forma de copac, flori, pietre sau sub forma de anotimpuri, Pamantul reprezinta lumea materiala, actiunile noastre si realizarile noastre concrete. Pamantul este in egala masura receptaculul celorlalte trei elemente deoarece el este cel care le adaposteste, le fixeaza. Intr-o viziune mai globala, pamantul simbolizeaza incarnarea noastra, radacinile noastre mai profunde si actiunile noastre. In momentul in care pamantul ne ”sufoca„ este vorba de o problema aflata adesea in stransa legatura cu familia.  In ceea ce priveste interpretarea pozitiva, pamantul anunta in general o perioada fericita in viata.

LĂSAȚI UN MESAJ