Ce semnifică visele noastre ciudate în timpul pandemiei cu Covid-19

111

În această perioadă, pe fondul pandemiei cu coronavirus, nopțile noastre sunt mai agitate decât zilele. Starea de urgență, pandemia cu coronavirus, carantina, izolarea…toate acestea ne-au dat viața peste cap. Drept dovadă în acest sens stau rețelele sociale în care oamenii își mărturisesc cele mai stranii vise. Visele reprezintă practic un ecou al incoștientului nostru, un ecou al vieții noastre de zi cu zi. Și, în acest moment, viețile noastre sunt influențate de pandemia cu coronavirus.

Am visat că am fost infectat cu coronavirus
Tușești, respiri cu dificultate, te afli în spital…aici, visul se transformă rapid într-un coșmar și are menirea de a ne pune în gardă. Expirând și inspirând, plămânii simbolizează viața și boala datorată infecției cu coronavirus vine să dea peste cap acest sistem. Acest semnal de alarmă simbolizează idei parazite și toxice care ne dau târcoale și nu ne lasă în pace, ne îngrijorează.

Sunt urmărit/ă de poliție
Plimbarea onirică pe stradă era extrem de plăcută până în momentul în care poliția a început să pornească pe urmele tale deoarece fie ți-ai uitat masca acasă, fie nu ai asupra ta o declarație pe propria răspundere. Această nesupunere civilă se află în strânsă legătură cu consecințele atitudinii tale. Fie este justificată, ai dreptul să îți reproșezi o mică abatere de la reguli, de la lege sau nu este deloc cazul tău și îți faci mult prea multe reproșuri nefondate în viață.

Sunt închis/ă într-o casă
Printre mărturiile pe care le putem citi pe rețelele sociale, senzația de închidere nu se concentrează doar asupra locuinței întregi ci și asupra unei singure încăperi: un dormitor, o bucătărie sau o cămară. Mesajul acestui vis este cât se poate de clar conform specialiștilor: interiorul nostru este în egală măsură izolat, împreună cu noi. Te-ai închis în sine și nu mai poți să te deschizi lumii care te înconjoară, ești izolat, nu mai poți socializa față în față cu cineva. Acest tip de vise sunt caracteristice în general persoanelor care au concepți diferite despre viață, sunt mai altfel, cărora le este greu să își exprime punctele de vedere. Aceste persoane duc o viață perfectă, hrănită cu idei raționale, în care resping cel mai adesea emoțiile.

LĂSAȚI UN MESAJ