Ce inseamna vrajitoarea in vis?

2107

Vrajitoarea este un personaj malefic. Vrajitoarea este o fiinta care ne vrea raul si incearca sa ne determine sa comitem fapte rele. Reprezentatiile obisnuite ale vrajitoarelor se afla in stransa legatura cu notiunea de Rau, cu Satan sau cu divinitati ce au legatura cu moartea. Trebuie sa subliniem faptul ca, de cele mai multe ori, visele in care ne apare o vrajitoare se transforma, cel mai adesea intr-un veritabil cosmar.

Visatorilor le apare in vis cel mai adesea o vrajitoare cu un nas mare, calare pe o matura, cu parul incalcit si ras colorat. Este vorba cel mai adesea de o femeie batrana, imaginile cu o vrajitoare buna sunt rare cel mai adesea. In aceste cazuri este bine sa stim ce se ascunde in spatele etichetei de « vrajitoare »: o sotie, o sefa, o soacra, o sora, etc.

Pentru Freud, vrajitoarea este reprezentarea negativa a mamei. Aceasta dimensiune a mamei rele reprezentata de vrajitoare malefica si razbunatoare ne apare cel mai adesea in vis. Vrajitoarea are o forta destructiva. In momentul in care in vis ne apare un vrajitor, imaginea perversa a tatalui este activata in vis. Insa Freud face si o legatura cu cultul lui Satan si cu sabatul care se incheie printr-un dans orgiatic, in cadrul caruia vrajitoarele imbratiseaza anusul lui Satan. Vrajitoarea in vis poate fi expresia unei pulsiuni sexuale refulate.

Pentru Jung, vrajitoarea in vis are tot un simbol negativ. Daca visatorul caruia ii apare o vrajitoare in vis este barbat, atunci barbatul este in conflict cu Anima, latura feminina. Anima nerecunoscuta ramane in Umbra si se exprima intr-o maniera nefasta in vis. Egoul risca sa se gaseasca in aceasta perspectiva in dificultate.

Daca visatorul este o femeie, elementele Umbrei se manifesta in egala masura si reprezinta mama negativa, nu necesar mama umana.

In cazul in care visezi o vrajitoare calare pe matura, vei avea parte de relatii sociale bune. Daca vrajitoarea din vis este batrana, acest lucru inseamna ca vei avea parte doar de necazuri, alergi dupa un proiect imposibil de realizat.

Daca in vis apelezi la o vrajitoare, nu mai detii controlul asupra propriei vieti, te afli sub influenta ghinioanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ