Ce inseamna parul in vis?

1090

In mitologie, parul este simbolul stralucirii sociale si intelectuale, mai ales daca este lung si stralucitor, asemenea razelor solare. Parul ne inconjoara asemenea aurei in reprezentarile religioase.  Interpretarea parului in vis este diferita, in functie de gen.

Daca esti barbat, parul in vis este un simbol al puterii, ne aminteste de mitul lui Samson, extrem de slabit in momentul in care amanta sa Dalila ii taie parul in somn. Ai sentimentul ca iti pierzi puterea, forta, te indoiesti de puterea ta in anumite situatii sau de puterea ta asupra femeilor.

Daca esti femeie, stii si tu ca parul este considerat un atu major de seductie, aspectul parului se afla in stransa legaura cu aspectul fizic. Te temi ca, inaintand in varsta, iti pierzi puterea de seductie.

Cel mai frecvent vis in care este implicat parul este cel in care ne pierdem parul dintr-un motiv sau altul. Un fel de vis de ”castrare”. Acest sentiment este adesea prezent in vis, insotit adesea de un sentiment de angoasa. Visam ca ne pierdem parul, dintii, un brat sau un alt membru… visam ca avem parte de o cadere in gol…visele de « castrare » sunt vise fac referire la pace, integritate, fericire, libertate, fie pe plan afectiv, fie pe plan fiziologic.

Daca in vis iti apare o persoana cu parul grizonat sau alb acesta este un simbol al intelepciunii, inseamna ca ai ajuns la varsta maturitatii, esti capabil sa iti asumi responsabilitatile si sa iei deciziile de unul singur.

Daca visezi ca parul tau incarunteste acest lucru simbolizeaza ca urmeaza sa ai parte de un eveniment trist in viata.  Daca visezi ca iti smulgi parul acest vis semnifica disperarea, dezamagirea. Daca visezi ca ti-ai ras craniul acest lucru poate semnifica neputinta, supunerea sau un sentiment de pierdere al identitatii.

Daca in vis parul tau este ravasit sau dezordonat acest lucru semnifica nesiguranta, un sentiment de deruta, faptul ca apari in fata celor din jur neingrijit, stapanit de ganduri negre, ravasit de probleme. Pe de alta parte, un par ordonat si curat indica faptul ca esti constient de locul tau in lume, in societate dar si de sangele tau rece.

Ti-a placut?
Articolul precedentLupul in vis
Articolul următorCe inseamna bratul in vis?

LĂSAȚI UN MESAJ