Ce inseamna monstrul in vis

709

Monstrii fac parte din cosmarurile noastre, din copilarie sau de la varsta adulta. Reprezinta o teama cu alte cuvinte. Contextul visului permite studierea atitudinii noastre vis-a-vis de aceasta teama – suntem capabili sa invingem acest monstru sau din contra, incercam sa scapam cu disperare de el?

Visele lucide reprezinta o modalitate excelenta de a interpreta sau de a scapa de un cosmar recurent. In cadrul visului lucid numeroase sunt persoanele care incearca sa scape de acest monstru care le apare in vis.

Daca cosmarul se deruleaza intr-o stare de paralizie, lungit in pat, poate fi vorba despre paralizia somnului, o stare cu care multe persoane se confrunta in ultima vreme. In cazul copiilor cosmarurile sunt numeroase, monstrii reprezentand latura negativa, a tot ceea ce este rau in lumea care ne inconjoara. Pentru copii monstrii sunt infricosatori, de neinvins.

Fantomele in vis. Este vorba de fantome dezintegrate, nu despre fantoma unei persoane dragi, disparute din viata noastra prematur. Fantomele din vis reprezinta ceva din trecut care revine sa ne bantuie, un regret de exemplu, o situatie de reglat pentru a putea merge mai departe. Este vorba despre o teama profunda, prezenta in subconstientul nostru, in ciuda eforturilor noastre disperate de a o « ingropa ».

Uriasii in vis. Dotati cu o forta fizica enorma, uriasii nu sunt prea inteligenti in general, Uriasii in vis reprezinta o teama oarba, un pericol iminent care ne pandeste la tot pasul. De cele mai multe ori este vorba despre o teama ce pare de netrecut, o situatie care ne face sa ne simtim minusculi, inferiori.

Vampirii in vis. Vampirii se hranesc cu sange, cu forta si viata unei persoane. Prin urmare, reprezinta ceva sau cineva care ne epuizeaza atat din punct de vedere fizic cat si din punct de vedere psihic. Insa, datorita unor filme si seriale precum Twilight sau True Blod imaginea vampirilor in societate a evoluat. Datorita carismei lor tulburatoare, vampirii reprezinta iubirea carnala, interzisa.

Daca in vis stai langa un monstru vei avea parte doar de necazuri in viitorul apropiat, te afli in pragul unei depresii, vei trece printr-o criza de personalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ