Ce inseamna cand visezi dragoni?

1286

S-a intamplat vreodata sa visezi dragoni si sa nu stii ce inseamna? Ce simbolizeaza aceste personaje fantastice si fabuloase atunci cand apari la tine in vis? Vei afla in cele ce urmeaza.

Dragonul este paznicul comorilor ascunse. Reprezinta temerile noastre, cele carora trebuie sa le facem fata. In legende, cel mai adesea, eroii trebuie sa se confrunte cu dragoni atunci cand se apropie de pesterile in care sunt ascunse comorile. Trebuie sa se bata cu ei si dupa o multime de incercari, eroii sunt cei care castiga lupta. Iar comoara este in final gasita sau recuperata. Dar in anumite legende eroii castiga si lana de aur.

Lana de aur semnifica cucerirea unui lucru pe care constiinta il credea imposibil de castigat sau de recuperat. Aceasta reprezinta astfel inocenta. Lana berbecului reprezinta inocenta iar aurul gloria. Am putea spune chiar ca este vorba despre eterna cautare a Sfantului Graal, pentru noi occidentalii.

Dragonul este astfel asemantor cu sarpele, care pentru hindusi reprezinta energia spirituala. Aceasta energie este cea de care avem nevoie pentru a ne mari capacitatea de a asculta intuitia si posibilitatea de a intra in contact cu ghidul nostru interior.

In cadrul unui vis, dragonul este cel care invita persoana care viseaza sa faca fata cat mai bine temerilor sale, dar si prejudecatilor sau preconceptiilot conforrm carora nu poate sa faca fata anumitor situatii sau probleme. Dragonul este cel care ii invita sa se depaseasca, sa isi realizeze sau sa isi concretizeze visele, chiar si cele mai nebune si cele mai indraznete.

Deci daca ne vom invinge temerile sau vom invata cum sa le stapanim, vom reusi sa credem mai mult in potentialul nostru, sa cucerim comoara de nepretuit care se ascunde in noi sau capacitatile care inca « dorm » in noi.

La fel ca si  in cazul Frumoasei din padurea adormita, trebuie sa trezim aceasta frumusete ascunsa, adica forta de care avem nevoie pentru a duce la bun sfarsit anumite sarcini. Deci daca vei invata cum sa faci fata temerilor, vei reusi sa te controlezi mai usor, sa descoperi o forta sau o putere de care nici macar nu stiai ca exista. Inseamna sa accepti sa devii eroul propriei tale vieti, sa spui un mare Da vietii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ