Ce inseamna caderea in vis?

868

Caderea in vis este sau nu de bun augur? Ce semnifica? Cazatura in vis este din ce in ce mai frecventa. Este un vis special deoarece, in functie de momentul in care se produce, nu se interpreteaza in acelasi fel. Poate avea o explicatie simbolica sau psihologica. Este prezent in special la copii dar este destul de curent si la adulti. Intepretarea unui astfel de vis este destul de subiectiva, deoarece exista mai multe « traduceri » ale unui astfel de vis.

In momentul in care visam ca am cazut imediat dupa adormire – in primele 5-10 minute dupa adormire – ne trezim trasarind, speriati. Putem, in egala masura, sa resimtim o senzatie ciudata in partea inferioara a stomacului provocata in timpul caderii. Acest seniment corespunde momentului in care adormim rapid ceea ce se dovedeste a fi de cele mai multe ori angoasant si stresant. Gasirea somnului reprezinta o pierdere a controlului asimilata mortii de catre creierul nostru. Suntem nevoiti sa reluam controlul asupra vietii noastre ceea ce inseamna ca ne trezim. Caderea este in realitate, o scufundare spre inconstientul nostru, cadem in noi insine , fapt ascuns de spiritul nostru.

Caderea in vis poate semnifica plictiseala.  Cel mai adesea, caderea in vis este insotita de o teama ce traduce un sentiment de nesiguranta. Ne simtim singuri in viata de zi cu zi, nu avem niciun sprijin, in special in momentele in care avem parte de probleme mari in viata reala. Caderea in vis poate reprezenta un semnal de alarma, faptul ca ne aflam pe un drum periculos si ca trebuie sa regandim totul. Caderea in gol poate reflecta un esec de care am avut parte recent. Caderea pe scari reprezinta un semn de pericol de care trebuie sa ne temem, sa ne ferim.

Caderea intr-o groapa ne previne de pericolele care ne asteapta. Daca visam ca am cazut intr-o apa adanca, acest lucru inseamna ca ne simtim sufocati, inecati de probleme si ce ne este greu sa revenim la suprafata.

Cadereea in vis poate avea si o semnificatie pozitiva. Daca cadem fara sa simtim teama acest lucru inseamna ca suntem inarmati suficient de bine pentru a trece peste toate problemele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ