Ce inseamna bratul in vis?

734

In reprezentarile orientale, artistii au inteles faptul ca pentru a face din zei cei mai puternici oameni din lume, ar trebui sa le atribuie mai multe perechi brate. Prin urmare, bratele sunt simboluri ale puterii, al fortei si autoritatii. Exista numeroase expresii care fac referire la brat precum bratul drept al unei persoane ceea ce inseamna o persoana pe care te poti baza, serioasa si eficienta.

Bratul reprezinta capacitatea de a actiona in cadrul vietii materiale. Insa bratele sunt in egala masura un simbol al protectiei, al tandretii, al relatiei cu ceilalti. Cand luam pe cineva in brate incercam sa ii oferim protectie, sa ii aratam cat il iubim.

Bratele reprezinta capacitatea noastra de a actiona dar si de a primi ceva. Bratul ridicat semnifica vointa, forta si victoria dar si o contestatie, depinde de caz, daca bratul este deschis sau inchis. Daca bratele sunt coborate, acesta este un simbol al renuntarii, al abandonului.

Daca visezi un brat ranit acest lucru semnifica ca esti in imposibilitatea de a actiona, privat de o unealta necesara realizarii proiectelor sau viselor tale marete. Daca visezi ca tu esti cel/cea cu bratul ranit, acest lucru inseamna ca nu esti capabil/a sa ai grija de tine, nu stii cum sau cui sa ii ceri ajutorul. Daca visezi ca ai bratul amputat este mai grav, este semnul neputintei in fata unei situatii dificile din viata, situatie pe care te simti incapabil sa o controlezi, sau ai sentimentul ca unele persoane din viata ta actioneaza impotriva ta.

Daca visezi ca esti muscat de brat acest lucru inseamna ca nu iti asculti instinctele, incerci sa le refulezi.

Notiunile de dragoste, de complicitate si afectiune fac toate referire la termenul de brat: a lua in brate, a imbratisa, brat la brat sau a intinde bratele. Bratele sunt fara indoiala emblematice in cadrul relatiilor umane, in cadrul comunicarii, esentiale pentru exprimarea sentimentelor si afectiunii. Bratul stang este considerat cel care creeaza, linisteste si repara. Bratele ridicate spre cer este considerata o postura sacra si se afla in stransa legatura cu coarnele unui animal care ii permit sa capete energia cosmica.

LĂSAȚI UN MESAJ