Ce inseamna atunci cand visezi vehicule?

503

 Un vehicul reprezinta felul in care ne conducem viata intr-un anumit domeniu. Iar atunci cand vehiculele ne apar in vis, cel mai bine ar fi sa luam in considerare doua lucruri:

  • locul, care reprezinta domeniul vizat – emotional, spiritual, intelectual sau material.
  • vehiculul utilizat, care se afla in stransa legatura cu capacitatea noastra de a ne deplasa, cu felul in care actionam in acel domeniu.

Locul. Daca este vorba despre un mediu acvatic, atunci visul este in legatura directa cu emotiile. Cu cat apa este mai agitata, cu atat emotiile sunt mai perturbate.

Atunci cand visam ca suntem in calatorie pe un drum lin, atunci visul are legatura cu preocuparile noastre din viata de zi cu zi. Este vorba despre locul si datoriile noastre din socieatate. Contextul visului poate preciza mai exact de ce preocupari poate sa fie vorba.

Atunci cand calatorim sus in cer, visele sunt in legatura cu unele lucruri spirituale sau intelectuale. Frurtuna si cerul innorat pot simboliza astfel incertitudini existentiale.

Vehiculul. Un vehicul poate reprezenta capacitatea noastra de a ne deplasa sau avansa intr-un anumit loc definit. Iare starea vehiculului este insasi starea acestei capacitati. Daca vehiculul este vechi si se deplaseaza foarte greu, acest lucru este in stransa legatura cu incapacitatea de a reactiona intr-un anumit domeniu.

Masina este cea care ne permite sa ne deplasam in domeniul realitatii materiale. Deci reprezinta capacitatea noastra de a ne « conduce » viata in societate. Daca altcineva este la volan sau daca derapeaza, inseamna ca nu ne simtim capabili sa ne conducem viata.

Bicicleta, la fel ca si masina ne permite si ea sa ne deplasam in domeniul realitatii materiale. Deci reprezinta si ea capacitatea noastra de a ne « conduce » viata in societate. Dar este un mijloc de transport in care ne simtim mai vulnerabili, mai expusi, singuri dar liberi in acelasi timp, din cauza faptului ca nu putem lua pasageri.

Trenul este si el un mijloc de transport care ne permite sa ne deplasam in domeniul realitatii materiale. Dar implica faptul ca trebuie sa ne lasam ghidati de un sofer. Deci implica in anumit fel capacitatea de a respecta anumite reguli. Trenul evoca si noi oportunitati sau noi inceputuri.

Avionul este cel care ne permite deplasarea in zonele intelectuale si spirituale. O decolare poate semnifica o noua idee gata sa ia o anumita forma minunata. Iar aterizarea, concretizarea acestei idei.

LĂSAȚI UN MESAJ