Casatoria in vis

0
627

Casatoria in vis este tipic feminina. Este adesea vorba despre vise care vin sa completeze o situatie afectiva mai dificila in viata reala, acest vis devenind realizarea unui ideal mai dificil de indeplinit in viata reala, o frustrare mai veche din realitate. Intrebarea principala in cadrul acestui vis este urmatoarea: cu cine te casatoresti in vis? Cu tine insuti, cu un barbat idealizat sau cu un barbat pe care il cunosti….in orice caz, casatoria in vis exprima dorinta unei uniuni.

Putem visa ca ne casatorim si ca plecam imediat in luna de miere. Casatoria poate avea loc la biserica sau pe plaja. De asemenea, putem visa ca urmeaza sa ne casatorim si ca facem pregatirile necesare in acest sens. Se intampla adesea ca domnisoarele sa se vada in rochie de mireasa fara sa aiba o relatie de lunga durata.

In opinia lui Freud, casatoria in vis are legatura cu cuplul parental. Partea fizica aflata inca in legatura cu copilaria, care repune in scena in vis complexul lui Oedip. Numeroase sunt fetitele care, in copilarie, viseaza sa se casatoreasca cu tatal lor. Una din variatiile posibile ale acestui vis este cu sine insusi ceea ce poate scoate la iveala o homosexualitate latenta.

Casatoria in vis mai poate traduce o dorinta sexuala reala pentru o persoana inaccesibila in realitate, compensata printr-o situatie sublimata in vis.

In opinia lui Jung, ne casatorim doar cu noi insine, mai precis, cu o parte din noi insine. Astfel, casatoria in vis este intepretata drept o alianta dintre masculin si feminin, anima pentru barbati si animus pentru femei. Aceasta casatorie simbolica este semnul unei schimbari majore in viata unei persoane, o schimbare pozitiva in psihicul acesteia. Acest vis traduce ceea ce Jung numea hieros gammos, adica casatoria cu sinele, aparand figurile simbolice ale Regelui si Reginei.

Culoarea alba asociata casatoriei, rochiei de mireasa in special este un simbol al virginitatii si al inocentei, al celei sau celui care urmeaza sa parcurga un drum lung spre cunoasterea sinelui. In cazul in care visezi ca esti ceruta in casatorie, acest vis inseamna ca o situatie va capata curand o turnura negativa.

Ti-a placut?
Articolul precedentCalatoria in vis
Articolul următorInelul in vis

LĂSAȚI UN MESAJ