Care este semnificația coșmarurilor care ne înspăimântă?

8

Visele ne investesc nopțile și uneori se întâmplă ca aceste vise să ne tulbure nopțile, să ne agite și să nu ne lase să ne odihnim așa cum trebuie. Aici, vorbim despre un coșmar. De unde vin aceste coșmaruri? Au un sens mai special?

Interpretarea celor mai frecvente coșmaruri
Moartea, boala și accidentele. La prima vedere, acest coșmar ne duce cu gândul la un vis premonitoriu. O persoană te anunță că suferă de o boală incurabilă, afli despre decesul unui membru al familiei sau ești martorul unui grav accident de mașină. Aceste coșmaruri semnifică pur și simplu că ești preocupat pentru mai multe persoane. Inconștientul tău își imaginează astfel ce este mai rău, dar acest lucru nu înseamnă că se va și întâmpla. Visele în care apari că îți iei adio de la o persoană decedată sunt și ele dureroase. Dacă visezi că tu ești cel care a murit acest lucru poate semnifica o schimbare de situație în existența ta sau sfârșitul unei perioade mai dificile.

O căsătorie ratată. Ziua cea mare se apropie cu pași repezi și tu visezi o catastrofă. Partenerul/partenera ta nu mai este sigur/ă de sentimentele sale sau este infidel/ă, rochia de mireasă se rupe…pe scurt, ideea de a anula totul te angoasează. Însă nu este totul atât de sumbru cum ne lasă să credem acest coșmar. Dacă visezi o rochie de mireasă acest lucru semnifică că vei întâmpina unele dificultăți în viitorul apropiat. Cât despre infidelitate, acest lucru denunță mai degrabă o gelozie din partea celui care visează. Rămâne de văzut dacă este sau nu justificată. Partenerul poate fi mai indecis însă acest lucru poate fi reflexia propriei indecizii a celui care visează.

Urmărire în vis. Visezi să ești urmărit/ă de un individ sau de un animal feroce fără să reușești să avansezi sau să scapi de el. Acest lucru semnifică că încerci să scapi de cineva sau de ceva care se cere a fi recunoscut. Pentru a scăpa de această situație, trebuie să determini despre ce este vorba, pentru a soluționa o eventuală problemă în existența ta.
O casă care se prăbușește poate traduce o lipsă de stabilitate și o dificultate pe care o întâmpini în viața de zi cu zi. Acest coșmar este frecvent la persoanele depresive.

LĂSAȚI UN MESAJ