Care este rolul viselor?

483

 

Visele vin din inconstient care reprezinta un spatiu de stocare al spiritului nostru. Absolut tot ce am trait si experimentat, de la inceputul vietii si pana in prezent este inregistrat sub forma de fraze, sunete, senzatii si emotii.

Toate aceste evenimente au contribuit in egala masura la construirea pesonalitatii noastre, reactiile si comportamentele persoanelor apropiate noua au fost formatate sa gandeasca si sa reactioneze asemeni lor.  Aceste comportamente au fost inregistrate in egala masua in inconstient. Automatismele noastre sunt in egala masura inregistrate in inconstient, intr-o zona a memoriei cunoscuta sub numele de memorie procedurala : spalatul pe dinti, mersul pe jos. Am observat aceste automatisme la persoanele apropiate noua si le-am repetat pana acestea au devenit un automatism inconstient.

Visele ne permit sa inregistram ceea ce am invatat pe timp de zi. In viata de zi cu zi, in momentul in care invatam ceva, informatia respectiva este stocata in incostient. Prin urmare, visul are rolul de a verifica daca lucurile pe care le-am luat la cunostinta au fost stocate in mod correct in inconstient. Inconstientul este asemeni unui had disk extern.

Visul stabileste o conexiune intre constient si inconstient. Spiitul nostru este impartit in doua, constient si inconstient. Infomatii diverse calatoresc spre inconstient si inconstientul rapsunde prin intermediul viselor. Imagineaza-ti ca inconstientul este un copil care incearca sa vorbeasca cu unul din parintii sai, constientul. Daca parintele nu il asculta cu atentie pe copil este atent la cu totul alte lucruri, copilul se va simti neglijat si abandonat.

Visele traduc cele mai profunde dorinte ale noastre. Constientul si inconstientul traiesc separat, asemeni doi colocatari intr-un apartament mult prea ocupat in care isi vede fiecare de propria viata. Cei doi colocatari au nevoi si dorinte radical diferite. Constientul vrea ceva in timp ce inconstientul vrea altceva. Toate imaginile care ne apar in vis reprezinta dorinte refulate, dorinte pe care le avem in acel moment insa pe care nu indraznim sa le evocam, ne sufoca.

De exemplu, o femeie care se afla la regim de mai bine de o saptamana va visa ca mananca ciocolata. Visul arata faptul ca in inconstientul sau viseaza sa isi faca aceasta placere vinovata.

LĂSAȚI UN MESAJ