Calatoria in vis

745

Calatoria in vis simbolizeaza o calatorie interioara, spre sine insusi. Simbolizeaza nevoia visatorului de a evada din rutina, din cotidian. Frecvent atat la barbati cat si la femei, acest vis indica nevoia de a trai o experienta diferita, de a scapa de un cotidian sufocant, plin de probleme.

Visatorul poate calatori in locuri deja vizitate, cunoscute sau poate inventa o calatorie de care nu va avea curand parte in viata reala. In vis putem calatori atat in locuri reale cat si in locuri imaginare, chiar si pe o planeta necunoscuta.

Prin urmare, visatorul vrea sa plece. Insa unde anume? Destinatia visata si persoanele intalnite in timpul calatoriei spun multe despre dorintele ascunse ale visatorului. Pentru un freudian, acest tip de vis este expresia unei frustrari care trebuie depasita in vis si este sublimata intr-o capacitate de miscare pe care visatorul nu o intalneste, de care nu are parte in viata de zi cu zi. Calatoria in vis este, in egala masura, expresia unei sexualitati considerate nesatisfacatoare.

Calatoria efectuata in vis are o dimensiune initiatica. In realitate, visatorul calatoreste spre sine insusi, incearca sa se inteleage pe sine insusi. Visatorul-calator pleaca in descoperirea dimensiunii sale interioare. Cauta un sens, o directie in viata care ii scapa dintr-un motiv sau altul. Intelegerea acestui sens ii va permite sa se orienteze spre cele mai bune decizii si sa fie mai impacat cu sine insusi.

In cadrul interpretarii ezoterice a viselor, calatoria in vis are o dimensiune premonitorie. Reprezinta o forma de schimbare in relatia cu ceilalti, mai mult decat in relatia cu sine insusi. Daca calatoria are loc intr-un cadru placut, intr-o regiune idilica, visul este unul pozitiv. Daca o persoana viseaza ca efectueaza o calatorie pe cal, acest vis semnifica ca visatorul nu este pregatit sa accepte schimbarile impuse de viata.

O calatorie grea, recent incheiata semnifica depasirea tuturor dificultatilor aparute in cale. Obstacolele indica faptul ca suntem constienti de dificultatile ce pot aparea pe parcurs. Daca persoana este cea care conduce acest lucru inseamna ca detine controlul asupra lucrurilor, asupra vietii sale. Daca calatorim cu cineva, nu ar trebui sa ignoram relatia cu acea persoana.

Ti-a placut?
Articolul precedentPisica in vis
Articolul următorCasatoria in vis

LĂSAȚI UN MESAJ