Apa in vis – interpretare si semnificatii

0
493

Aproximativ 70% din suprafata Pamantului este acoperita de apa, lacuri, rauri, mari, oceane…apa capata o multime de forme, lichida, solida sau gazoasa. Este indispensabila supravietuirii fiintelor umane.  Si sa nu uitam de ploaie. Ca simbol, apa reprezinta unul din cele patru elemente mitice alaturi de pamant, aer si foc. Apa reprezinta renasterea, este folosita pentru botezarea bebelusilor. Fluida, in miscare si in continua schimbare, apa reprezinta emotiile noastre, emotiile fiind domeniul inconstientului.

Piscina plina cu apa sau apa de mare reprezinta inconstientul. Este vorba despre inconstientul personal sau colectiv, sursa de emotii, de creativitate dar si de temeri si incertitudini, de tot ceea ce constiinta noastra prefera sa respinga, sa refuleze.

In aspectul sau cel mai curent, apa vine sub forma lichida, reprezinta energia emotiilor. Gheata incheaga apa. Emotiile sunt in mod normal in continua miscare, fluide, insa, sub aceasta forma sunt “intepenite”. A fi de gheata inseamna a refuza sa iti exprimi emotiile. Visul in care iti apare gheata poate traduce o perioada mai dificila din viata, o lipsa de contact cu emotiile. Daca visezi ca gheata se topeste acest lucru inseamna ca revii la viata dupa o perioada lunga de hibernare.

Zapada, la fel ca gheata, este legata de iarna, de hibernarea sentimentelor, de tristeste si solitudine. Lichida, in starea sa naturala, apa semnifica emotiile si energia lor, miscarile.

Daca apa este calma, daca in vis iti apare un lac care nu se misca, apa semnifica o viata linistita, fara probleme, valurile marii sunt cele care reprezinta starea naturala a emotiilor. Cu cat apa din vis este mai agitata cu atat si emotiile persoanei care viseaza sunt mai agitate. Furtuna, catastrofele naturale legate de apa sau alte fenomene reprezinta o stare emotionala instabila.

In momentul in care apa este limpede, poti vedea tot ce contine – pesti – ceea ce inseamna ca emotiile nu mai au niciun secret pentru tine. Te afli intr-o stare emotionala stabila, faci ceea ce iti doresti, ceea ce iti place in viata. Cand apa din vis este tulbure, este momentul sa iti pui mai multe intrebari cu privire la viata ta.

LĂSAȚI UN MESAJ